افغانستان یک گام به آنچه میلیون ها تن از مردم به خاطر آن در دور دوم انتخابات شرکت کردند، نزدیک تر شده است: نخستین انتقال آرام و دمکراتیک قدرت از رئیس جمهوری به رئیس جمهوری دیگر.
پس از آن که شکایت های تقلب در رای ها، کشور را به از هم گسیختن، و امید به تجلی اراده مردم افغانستان در انتخابات را به برباد رفتن، تهدید کرد، دو رقیب ریاست جمهوری ، دکتر عبدالله و اشرف غنی ، با راهی برای پیشرفت موافقت کردند. این مسیر دو هدف دارد: در کوتاه مدت، مسلم ساختن مشروعیت انتخابات، و در دراز مدت، تشکیل یک دولت وحدت ملی که نماینده منافع تمام افغان ها باشد.
جان کری وزیر امور خارجه آمریکا، که روز ۱۱ ژوئیه برای بحث های فشرده با حامد کرزی رئیس جمهوری و دو کاندیدا به کابل رفت، به رسیدن دو طرف به توافق کمک کرد. او دکتر عبدالله و دکتر غنی را به خاطر نشان دادن روحیه مصالحه، پرزیدنت کرزی را به دلیل نقش سازنده اش در این روند، و یان کوبیش نماینده سازمان ملل متحد را به خاطر پابندی به گفت و شنود سازنده در میان تمام طرف ها ستود.
توافق می خواهد تمام رای ها زیر نظارت بین المللی بازشماری و بررسی شود. دکتر عبدالله و دکتر غنی تعهد کرده اند مشارکت کنند، نتایج بررسی را بپذیرند و بنابراین، به گفته جان کری، نیرومند ترین علامت را به علاقه خود به اعاده مشروعیت روند انتخابات و به دمکراسی افغانستان بفرستند.
افزون بر این، موافقت شده است برنده انتخابات به عنوان رئیس جمهوری خدمت کند و با بازنده به کار بپردازد تا مسلم شود که منافع تمام افغان ها در رهبری عالی کشور در نظر گرفته خواهد شد.
در این میان، پرزیدنت کرزی موافقت کرده است که تا قطعی شدن نتایج در مقام خود بماند. مراسم تحلیف که قرار بود در دوم اوت برگزار شود، اندکی به تاخیر افتاده است.
جان کری یادآور شد این نخستین گام ها در آنچه آشکارا روندی دشوار خواهد بود، به شمار می رود. اما او قول داد امریکا در هفته های آینده با هردو کاندیدا و مقام های افغانستان کار کند، تا وعده ها آن گونه که مردم افغانستان انتظار دارند، به جامه عمل درآیند.