رئیس سازمان محیط زیست روز پنجشنبه در پی انتشار تصاویر و اسناد فراوان از شرایط بحرانی دریاچه ارومیه، به وخامت اوضاع آن اذعان کرد.
وبسایت «خبرآنلاین» خبر داده است که علی سلاجقه طی سفر به شهر ارومیه و در جلسه «بررسی وضعیت زیست محیطی پارک ملی دریاچه ارومیه»، اعتراف کرد که این دریاچه «وضعیت مناسبی ندارد.»
از سوی دیگر، این مقام زیستمحیطی دولت ابراهیم رئیسی، ابراز امیدواری کرد که فصل «پاییز» و «بارش خوب» بتواند «وضعیت دریاچه ارومیه» را تغییر دهد.
انتشار تصاویری از دریاچه ارومیه در نیمه مردادماه، کاربران شبکههای اجتماعی را حیرتزده کرد و سلمان ذاکر، نماینده این شهر در مجلس شورای اسلامی را واداشت تا بگوید با خشک شدن این دریاچه، زندگی حدود «پنج میلیون نفر» به خطر افتاده و در معرض «بیماری تنفسی» قرار داده است.
علی علیزاده، عضو هیئت تحقیق و تفحص مجلس شورای اسلامی از «ستاد احیای دریاچه ارومیه»، نیز دهم مرداد به «شبکه شرق» گفته بود: هیچ ظرفیت آبی در منطقه برای احیای دریاچه ارومیه وجود ندارد و با برنامههای تخیلی، امیدی به احیای دریاچه نیست.
دریاچه ارومیه بهعنوان «بزرگترین دریاچه داخلی ایران» و یکی از مهمترین دریاچههای «آبِ شور» دنیا، در شمال غربی ایران و طبق «تقسیمات کشوری»، میان دو استان آذربایجان غربی و آذربایجان شرقی قرار گرفته است.
خبرگزاری «تسنیم» نزدیک به نهادهای امنیتی روز هجدهم مرداد به نقل از مجتبی ذوالجودی، معاون محیط زیست دریایی و تالابهای سازمان حفاظت محیط زیست، «مرگ» دریاچه ارومیه را تکذیب کرده و مدعی «افزایش ۱۴۰هزارهکتاری سطح زیرکشت حوزه آبخیز» آن شده بود.
با این حال، انتشار تصاویر مقایسهای از وضعیت کنونی دریاچه ارومیه با وضعیت سالهای گذشته آن یا شرایط کنونی سایر دریاچههای مشابه در منطقه، موجب اعتراض فراوان کاربران شبکههای اجتماعی نسبت به سیاستهای زیست محیطی جمهوری اسلامی در چهار دهه اخیر شده است.
در همین ارتباط، در هفدهم مرداد، کاربران فضای مجازی تصاویر مربوط به سال ۵۳ خورشیدی را انتشار دادند که در رسانههای داخلی نیز مورد توجه قرار گرفت و باز نشر یافت؛ در آن، هواپیمایی حامل اسکندر فیروز، رئیس سازمان حفاظت محیطزیست ایران و دکتر مارلین پرکینز، جانورشناس آمریکایی به منظور انجام امور تحقیقاتی و علمی بر فراز دریاچه پرآب ارومیه پرواز میکنند.