هواپیمایی یونایتد با تمدید لغو پروازهای روزانه مستقیم خود از آمریکا به اسرائیل تا ۲۰ اردیبهشت، اعلام کرد که در حال تکمیل فرآیند ارزیابی ایمنی است.
یونایتد روز چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت با انتشار بیانیهای اعلام کرد که به رصد دقیق وضعیت در منطقه ادامه میدهد و در مورد تمام پروازهای آینده، با در نظر گرفتن ایمنی مسافران و خدمه، تصمیم خواهد گرفت.
«یونایتد» در روز ۳۱ فروردین به دلیل نگرانیهای امنیتی پس از حمله اسرائیل به ایران، که در واکنش به حمله موشکی و پهپادی جمهوری اسلامی به اسرائیل انجام شد، پروازهای خود به اسرائیل را لغو کرد.
«یونایتد» در مهر گذشته و در پی آغاز جنگ میان اسرائیل و حماس پروازهای خود به منطقه را لغو کرده بود. این شرکت همچنین نخستین شرکت هواپیمایی آمریکا بود که پرواز بین نیویورک و تل آویو را ابتدا با توقفی در مونیخ در ۱۲ اسفند از سر گرفت.
این شرکت هواپیمایی میگوید که با مقامات امنیتی و دولتی آمریکا و اسرائیل تماس تنگاتنگی دارد تا از ایمن بودن مسیر پروازها اطمینان حاصل کند.
خطوط هوایی «دلتا» نیز پروازهای خود به تل آویو را در ۱۷ خرداد از سر خواهد گرفت.
همزمان، شرکت هواپیمایی آلمانی «لوفتهانزا» روز دهم اردیبهشت اعلام کرد به دلیل نگرانیهای امنیتی، لغو پروازهایش به تهران را تا ۲۰ اردیبهشت تمدید کرده است.
در حمله هوایی ۱۳ فروردین ۱۴۰۳ اسرائیل به محوطه کنسولگری جمهوری اسلامی در دمشق، هفت تن از افسران بلندپایه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، از جمله دو فرمانده ارشد این نیرو، کشته شدند. اسرائیل مسئولیت این حمله را نه تأیید و نه رد کرد.
جمهوری اسلامی در حمله مستقیم بیسابقهای به خاک اسرائیل در روز ۲۵ فروردین ۱۴۰۳ پاسخ داد. منابع آگاه میگویند که این موضوع، اسرائیل را بر آن داشت که در ۳۱ فروردین ۱۴۰۳ به خاک ایران حمله کند.
پس از حمله تروریستی ۱۵ مهر حماس به اسرائیل که منجر به کشتهشدن ۱۲۰۰ نفر و گروگان گرفته شدن بیش از ۲۵۰ تن دیگر شد، اسرائیل تهاجم به غزه را با هدف نابودی این گروه اسلامگرای تحت حمایت جمهوری اسلامی ایران و بازگرداندن گروگانها آغاز کرد.
مقامات حماس از زمان حمله تروریستی ۱۵ مهر چندین بار تاکید کردهاند در صورتی که بتوانند مشابه این حمله را باز هم انجام خواهند داد.
ایالات متحده آمریکا، بریتانیا، اتحادیه اروپا، ژاپن، اسرائیل، و شمار دیگری از کشورها حماس را در فهرست سازمانهای تروریستی قرار دادهاند.