صندوق کودکان ملل متحد، یونیسف که از سوی برخی از ایرانیان در هفتههای اخیر مورد انتقاد قرار گرفته بود، یکشنبه شب در یک بیانیه اختصاصی درباره وقایع و اعتراضات ایران، به کشتهشدن از کودکان واکنش نشان داد و ابراز نگرانی شدید خود را اعلام کرد.
در نسخهای از این بیانیه که در اختیار صدای آمریکا قرار گرفت، اعلام شد: یونیسف خشونت علیه کودکان را محکوم میکند و خواستار پایان هر گونه خشونت و تجاوز میشود که به مرگ بیش از ۵۰ کودک و مجروح شدن خیلی بیشتر در اعتراضات اخیر ایران منجر شده است.
در حالی یونیسف به بیش از ۵۰ کودک کشته شده اشاره کرد که برخی نهادهای حقوق بشری میگویند دستکم ۶۳ کودک در این اعتراضات کشته شدهاند.
یونیسف همچنین در بیانیه خود همچنین جستجو و بازرسی مدارس برای یافتن دانش آموزان معترض را محکوم کرد و گفت: مدارس باید همیشه مکان امنی برای بچهها باشد.
در یک ماه گذشته و همزمان با پیوستن دانش آموزان به اعتراضات، برخورد ماموران با کودکان و دانش آموزان افزایش یافت.
این نهاد سازمان ملل میگوید از زمان آغاز اولین مورد مرگ کودکان در اعتراضات، با مقامات جمهوری اسلامی مکاتبات خود را آغاز کرد. به گفته این نهاد، جمهوری اسلامی از جمله حکومتهایی است که کنوانسیون حقوق کودک را پذیرفته و ملزم به رعایت آن است.
یونیسف از مقامات جمهوری اسلامی خواسته حق همه بچه برای اجتماع مسالمت آمیز را به رسمیت بشناسد. این نهاد در پایان بیانیه خود یادآور شد که با همکاری همه نهادهای سازمان ملل اطمینان کسب خواهد کرد که به حمایت و حفاظت از حقوق نوجوانان در ایران ادامه دهد.
از یک ماه پیش فعالیت یونیسف در ایران با انتقادهایی همراه شد.
معترضان میگویند چرا این نهاد کشتار کودکان را محکوم نکرد. تنها بعد از این اعتراضات بود که یونیسف در آستانه روز جهانی کودک در ۲۰ نوامبر، در ۲۸ آبان در بخشی از بیانیه خود به مناسبت این روز، به وقایع ایران اشاره کرد و نوشت «به شدت نگران گزارشهای مربوط به کشته شدن، زخمی شدن و بازداشت کودکان در ایران است.»
یونیسف در آن بیانیه به مرگ کیان پیرفلک که به همراه خانوادهاش بود و هدف گلوله جنگی ماموران قرار گرفت نیز واکنش نشان داد.
انتقادات از این نهاد به قدری بود که مهتاب کرامتی، بازیگر سینما و سفیر حسن نیت یونیسف در ایران از سمت خود کناره گیری کرد.