لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۱۷:۰۹

دیدگاه| شورای حقوق بشر تنها به فکر آسیب‌زدن به اسرائیل به هر قیمت است


سرمقاله نیویورک پست

شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد به خصومت با اسراییل شهرت دارد، اما یک پروژه در حال تکمیل در آن شورا موقعیت غریبی ایجاد کرده است.

شاهزاده زید ابن رعد حسین، رییس شورای حقوق بشر، (کسی که سال گذشته دانالد ترامپ را با داعش مقایسه کرده بود) به زودی لیست سیاهی از شرکت های فعال در ساخت یهودی نشین های کرانه باختری اسراییل در قالب تحقیقات آن شورا منتشر می کند.

درست است: شورای حقوق بشر معتقد است شرکت های فعال در ساخت یهودی نشین ها به شکلی ناقض حقوق بشر هستند. مهم نیست که این شرکت ها برای فلسطینیان آن منطقه کار ایجاد کرده باشند و قراردادن آن ها در لیست سیاه به بهای از دست رفتن فرصت های شغلی تمام شود.

این لیست سیاه، شرکت هایی که کالا یا خدمات مورد نیاز به هر کس فارغ از پیشینه یا محل سکونت شان ارائه می دهند را هم در بر می گیرد.

شورای حقوق بشر هرگز پیشتر نگرانی های حقوق بشری در مورد شرکت های فعال در «مناطق اشغالی» در دیگر نقاط جهان حتی هنگام پاکسازی های قومی مطرح نکرده است.

بانک جهانی میلیاردها دلار به شرکت های فعال در مناطق اشغالی وام داده است. مشاور حقوقی سازمان ملل متحد در یادداشتی در سال ۲۰۰۲ نتیجه گیری کرد فعالیت ها در غرب صحرای آفریقا نگرانی های حقوق بشری به دنبال نخواهد داشت.

هدف شورای حقوق بشر از این حرکت مبارزه با ناقضان حقوق بشر نیست، بلکه مساله بر سر آسیب زدن به اسراییل به هر شکل ممکن است.

شورای حقوق بشر با این هدف سال ها به عنوان ماشین تبلیغات ضد اسراییلی کار کرده است. برای همین نیکی هیلی، سفیر آمریکا در سازمان ملل متحد، تابستان گذشته تهدید کرده بود اگر شورا به تمرکز بیش از حد بر اسراییل و محکومیت غیرمنصفانه آن کشور پایان ندهد ایالات متحده آن را ترک خواهد کرد: «وقتی این شورا بیش از هفتاد قطعنامه علیه اسراییل، کشوری با سابقه قوی حقوق بشری، تصویب کرده در حالی که تنها هفت قطعنامه علیه ایران، کشوری با سابقه شرم آور حقوق بشری، تصویب شده است، درمی یابید اوضاع به شدت خراب است.»

مقام های آمریکا و اسراییل نگران هستند که لیست سیاه سازمان ملل متحد شرکت های آن کشورها را از فعالیت در کرانه باختری باز دارد. آن ها می کوشند جلوی آسیب را زودتر بگیرند. اما کشورهای دیگری هم که میزبان این شرکت ها هستند ممکن است آسیب ببینند.

در عین حال، شورای حقوق بشر و دفتر رییس شورا سالی صدها میلیون دلار عمدتا از آمریکا دریافت می کنند. یقینا راه های بهتری برای استفاده از این پول وجود دارد.

* برگردان فارسی این گزارش تنها به منظور آگاهی رسانی منتشر شده و نظرات بیان شده در آن الزاماً بازتاب دیدگاه صدای آمریکا نیست.

https://gdb.voanews.com/DB8B35EC-8161-4D0C-8176-61890B65E8A4.gif

XS
SM
MD
LG