باراک اوباما رئیس جمهوری ایالات متحده و حسن روحانی رئیس جمهوری ایران هر دو در یک روز در مجمع عمومی سازمان ملل سخنرانی خواهند کرد.
بنا به گزارش های خبری، حسن روحانی رئیس جمهوری ایران روز دوم مهرماه برای شرکت در هفتادومین مجمع عمومی سازمان ملل عازم آمریکا می شود. این اولین باری خواهد بود که پس از توافق اتمی وین، حسن روحانی و باراک اوباما، هر دو در یک نشست عمومی حضور خواهند داشت.
سخنرانیهای سران کشورهای جهان در هفتادومین مجمع عمومی سازمان ملل با سخنرانی پاپ فرانسیس، رهبر کاتولیکهای جهان، در روز بیست و پنجم ماه سپتامبر جاری، آغاز میشود.
جدول زمانبندی سخنرانان نشان میدهد، روسای جمهوری آمریکا، روسیه، چین، ایران و کوبا، اولین سران کشورهای جهان خواهند بود که مجمع عمومی را خطاب قرار میدهند.
دو سال قبل، زمانی که آقای روحانی نیویورک را پس از شرکت در مجمع عمومی ترک میکرد، دو رهبر تلفنی گفتگو کردند.
بان کی مون دبیرکل سازمان ملل متحد هنگام گشایش هفتادومین مجمع عمومی سازمان ملل در روز سه شنبه پانزدهم سپتامبر مصادف با هفتادومین سالگرد تشکیل سازمان ملل، گفت که این سازمان با وظایف دشواری در برخورد با بحرانهای جاری در جهان مواجه است.
سیل مهاجران و پناهجویان از خاورمیانه به ویژه سوریه، اروپا را مجبور کرده است با بحران مهاجرت که گفته می شود از زمان جنگ جهانی دوم بیسابقه است، دست و پنجه نرم کند.
جامعه جهانی با جنگ داخلی در سوریه روبرو است و بان کی مون گفته است جهان در رنج و عذاب است و هفتادومین مجمع عمومی باید نشستی دلسوزانه در تلاش برای پایان دادن به این رنج باشد.
رهبران و سران بیش از ۱۶۰ کشور جهان در هفتادومین مجمع عمومی سازمان ملل حضور خواهند داشت. در این مجمع برنامه سازمان ملل متحد تحت عنوان اهداف توسعه پایدار به بحث گذاشته میشود.
هدف از اجرای این برنامه مانند برنامه قبل از آن تحت عنوان اهداف توسعه هزاره، محو فقر، مبارزه با ناعدالتی، آموزش برای همه و رشد اقتصادی است.