لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ ایران ۱۴:۵۴

نیکی هیلی در ژنو: ناقضان حقوق بشر نباید عضو شورای حقوق بشر سازمان ملل باشند


این اولین بار است که نماینده آمریکا در سازمان ملل در اجلاس عمومی شورای حقوق بشر سخنرانی می کند.
این اولین بار است که نماینده آمریکا در سازمان ملل در اجلاس عمومی شورای حقوق بشر سخنرانی می کند.

نیکی هیلی، نماینده ایالات متحده در سازمان ملل برای اولین بار در سی و پنجمین جلسه عمومی شورای حقوق بشر سازمان ملل در شهر ژنو سوئیس سخنرانی کرد. او گفت: ناقضان حقوق بشر نباید عضو شورای حقوق بشر سازمان ملل باشند.

به گزارش صدای آمریکا، خانم هیلی با تاکید بر اینکه این شورا جای کشورهای مدنی و کسانی است که به به حقوق بشر احترام می گذارند، گفت کشورهایی مثل ونزوئلا که حقوق بشر را در کشور خود رعایت نمی کنند، باید داوطلبانه از این شورای حقوق بشر کنار بروند.

سفیر ایالات متحده در سازمان ملل، نیکی هیلی، برای سخنرانی در این در شورای به ژنو سفر کرده و در نخستین روز از این اجلاس سخنرانی کرد. این نخستین بار است که که سفیر دائم آمریکا در سازمان ملل در این شورا سخنرانی می کند.

نماینده آمریکا در سازمان ملل افزود: ایالات متحده پیگیر نقض حقوق بشر ونزوئلا است. اگر این کشور نمی تواند حقوق بشر را رعایت کند باید داوطلبانه از این شورا کنار بکشد.

وی افزود: حضور در شورای حقوق بشر سازمان ملل واقعا یک مزیت است، کسی که حقوق بشر را نقض می کند، نباید بر سر این میز بنشیند.

نماینده آمریکا در سازمان ملل با انتقاد از عملکرد شورای حقوق بشر سازمان ملل، خاطر نشان کرد با اینکه نقض حقوق بشر در ونزوئلا روی می دهد، این شورا هرگز علیه این کشور قطعنامه ای نداشته، اما همین شورا علیه اسرائیل چند قطعنامه داشته است. باید مشخص شود چرا این شورا موضع ضد اسرائیلی داشته است.

خانم هیلی همچنین گفت شورای حقوق بشر سازمان ملل باید درباره وضعیت حقوق بشر در سوریه، جمهوری دموکراتیک کنگو، اریتره ، بلاروس و اوکراین قطعنامه بسیار قاطعی صادر کند تا به انسان ها امید دهد که عدالت به این کشورها باز گردد.

وی افزود: احترام به حقوق بشر همیشه همخوانی با صلح و همزیستی مسالمت آمیز دارد. در حالیکه این نهاد به مسئله حقوق بشر رسیدگی می کند، همه نهادهای دیگر باید به رعایت حقوق بشر در جهان کمک کنند.

نسخه کامل سخنان خانم هیلی را با ترجمه همزمان از فیس بوک صدای آمریکا ببینید

نیکی هیلی پیشتر گفته بود که به ژنو سفر خواهد کرد تا از لزوم اصلاحات ساختاری بگوید و در گفتگو با اعضا مشخص کند یک شورای تاثیرگذار از دید ایالات متحده باید چگونه باشد.

سفیر ایالات متحده در سازمان ملل، در سر مقاله ای که روز جمعه در واشنگتن پست منتشر کرده، به شدت از شورای حقوق بشر سازمان ملل انتقاد کرده و گفته است دیکتاتورها از عضویت شان در این شورا برای پاک کردن خشونت هایشان استفاده می کنند و به چند مورد مشخص از جمله ونزوئلا و کوبا که با وجود سابقه نقض حقوق بشر عضو شورای حقوق بشر هستند، اشاره کرده.

نیکی هیلی در این سرمقاله خواستار تغییرات اساسی در این شورا از جمله عدم عضویت کشورهای ناقض حقوق بشر در این سازمان زیرمجموعه سازمان ملل شده است.

سفیر ایالات متحده در سازمان ملل، همچنین گفته در مورد نگرانی آمریکا از « تبعیض علیه اسرائیل و ضدیت با این کشور» در شورای حقوق بشر ابراز نگرانی و انتقاد کرده است.

خانم هیلی در سرمقاله اش برای واشنگتن پست نوشت، وقتی اسرائیل ۷۰ بار در این شورا محکوم می شود و ایران تنها ۷ بار، مشخص است که یک جای کار ایراد دارد.

خانم هیلی قبلا در ماه مارس هم در یک سخنرانی این شورا رو فاسد خوانده بود.
این دومین سفر خارجی خانم هیلی به عنوان سفیر آمریکا در سازمان ملل است. او دو هفته پیش هم در سفر اردن و ترکیه از اردوگاه پناهجویان سوری بازدید کرده بود.

خانم هیلی پس از آن به اسرائیل سفر خواهد کرد تا با رهبران اسرائیل و فلسطینی ها دیدار کند.

اجلاس سی و پنجم

سی و پنجمین جلسه عمومی شورای حقوق بشر سازمان ملل در شهر ژنو سوییس آغاز به کار کرد. در طول سه هفته برگزاری این اجلاس طیف وسیعی از موضوعات مرتبط با حقوق بشر از جمله حق حریم خصوصی، حقوق معلولان، حقوق کودکان، حقوق اقلیت ها بررسی خواهد شد.

همچنین گزارش گزارشگر ویژه حمایت و توسعه آزادی بیان و عقیده ارائه می شود. برگزاری جلسه سالانه حقوق زنان و جلسه همکاری های فنی، بررسی وضعیت حقوق بشر در کنگو، اوکراین و توسعه زیر ساخت های حقوق بشر در گرجستان از دیگر برنامه های این اجلاس است.

شورای حقوق بشر سازمان ملل در سال ۲۰۰۶ شکل گرفت و باراک اوباما رییس جمهوری پیشین آمریکا بر این باور بود که حضور این کشور به ماموریت های آن کمک خواهد کرد.

با این حال دولت آقای ترامپ گزینه خروج ایالات متحده از شورای حقوق بشر سازمان ملل را مطرح کرده است.

به غیر از خانم هیلی، رکس تیلرسون وزیر خارجه ایالات متحده هم در این مورد هشدار داده است.

آقای تیلرسون گفته اگر شورا خود را اصلاح نکند آمریکا موضوع خروج از آن را در نظر می گیرد و گفته هدف درست کردن این سازمان است.

بنابراین در مجموع آمریکا به چند دلیل به این شورا انتقاد دارد: یکی عضویت کشورهایی که از ناقضان حقوق بشر به حساب می آیند و کارنامه غیرقابل قبولی در این زمینه دارند و دوم آنچه که ایالات متحده اتهامات یک جانبه علیه اسرائیل می خواند.

https://gdb.voanews.com/DB8B35EC-8161-4D0C-8176-61890B65E8A4.gif

XS
SM
MD
LG