ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین، روز دوشنبه ۲۵ بهمن و ساعاتی پس از آن که اعلام کرد شنیده است روسیه روز چهارشنبه همین هفته به اوکراین حمله میکند، این حرف خود را پس گرفت.
آقای زلنسکی تاکید کرد که او صرفا داشت به گزارشهای رسانهای اشاره میکرد.
مقامات آمریکایی گفتهاند که نمیتوانند گزارشهایی را که میگویند اطلاعات آمریکا نشان میدهد حمله روسیه به اوکراین روز چهارشنبه آغاز میشود، تایید کنند.
زلنسکی در بیانیه اولیهای که بازارها را نیز به وحشت انداخت و باعث انتشار تیترهای گسترده در رسانهها شد، گفته بود: «به ما گفته شده است که ۱۶ فوریه روز حمله خواهد بود.» او این مطلب را در بیانیهای ویدیویی که در فیسبوک منتشر شد، بیان کرده بود. اما پس از این اظهارات، یک سخنگوی رئیس جمهوری اوکراین گفت که او صرفا داشت به گزارشهای دیگر اشاره میکرد.
این سخنگو به شبکه آمریکایی «انبیسی» گفت که «رئيس جمهوری [اوکراین] داشت به تاریخی که رسانهها پخش کردهاند، اشاره میکرد.»
جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا، روز یکشنبه گفت که تهاجم روسیه به اوکراین ممکن است هر لحظه آغاز شود.
ناظرانی که بیانیه ویدیویی اولیه رئیس جمهوری اوکراین را دیدهاند میگویند زلنسکی، که در گذشته و پیش از رسیدن به مقام ریاست جمهوری یک کمدین بود، ظاهرا در ویدیو «طعنه آمیز» صحبت میکند.
از سوی دیگر جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا، روز دوشنبه با بوریس جانسون، نخست وزیر بریتانیا، درباره وضعیت اوکراین و تقویت جناح شرقی ناتو در سایه تهدیدات روسیه گفتوگو کرد.
روسیه تجهیزات و دهها هزار نظامی خود را در نزدیکی مرزهای اوکراین جمع کرده است و کشورهای غربی نگران تهاجم احتمالی مسکو به کییف هستند.
مقامات آمریکایی گفتهاند که روسیه ۱۳۰هزار نیرو در اطراف اوکراین دارد.
کاخ سفید در بیانیهای گفت که دو رهبر درباره تماسهای دیپماتیک اخیر با اوکراین و روسیه و همچنین درباره تلاشهای جاری دیپلماتیک و بازدارنده در واکنش به ادامه استقرار نظامیان روسیه در مرزهای اوکراین صحبت کردند.
کاخ سفید همچنین گفت که رئیس جمهوری آمریکا و بوریس جانسون بر حمایت خود از حاکمیت و تمامیت ارضی اوکراین را تأیید کردند.
بیانیه دولت آمریکا میگوید رهبران دو کشور بر هماهنگی نزدیک میان متحدان و شرکا از جمله برای اعمال مجازتهای «شدید» علیه روسیه در صورت تشدید اقدامات نظامی از سوی مسکو، تاکید کردند.
از سوی دیگر، آمریکا اعلام کرد که سفارت خود در کییف را تعطیل میکند. آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا، روز دوشنبه اعلام کرد واشنگتن کارمندان باقیمانده سفارت خود را از شهر کییف، پایتخت اوکراین، موقتا به شهر لویو در ۳۴۰ کیلومتری غرب کییف در مرز با لهستان منتقل میکند.