سازمان امنیت و همکاری اروپا روز جمعه اعلام کرد ۳۰ ناظر و کارشناس اعزامی آن سازمان به منطقه سقوط هواپیما وارد شده اند. هر چند جدایی طلبان شرق اوکراین گفته بودند شرایط را برای دسترسی امن کارشناسان بین المللی فراهم می کنند، یک مقام اروپایی گفت شبه نظامیان شرق اوکراین مانع از دسترسی کامل بازرسان بینالمللی به محل سقوط هواپیمای مالزیایی شدهاند.
راه پیمایان در خیابان های سن دیه گو ی کالیفرنیا برای قربانیان در سقوط هواپیما چند دقیقه سکوت کردند.
ابوت نخست وزیر استرالیا و جولی بیشاپ وزیرخارجه استرالیا برای گفت و گو درباره رهبری کمپین شورای امنیت استرالیا در مورد هواپیمای سرنگون شده عازم آمریکا شدند.
انجمن بین المللی ایدز می گوید ذست کم شش نماینده از این انجمن که راهی کنفرانس بین المللی ایدز بودند ، جزو سرنشینان هواپیمای ساقط شده بوده اند.
آخرین گزارش خطوط هوایی مالزی درباره ملیت کشتگان حادثه انداختن هواپیما حکایت از آن دارد که در هواپیما ۱۹۲ هلندی، ۴۴ مالزیایی، ۲۷ استرالیایی، ۱۲ انونزیایی،۱۰ بریتانیایی، ۴ المانی، ۴ بلژیکی، ۳ فیلیپینی، یک کانادایی، و یک نیو زیلندی و جود داشته و دو نفر هم ملیت دوگانه داشته اند.
اوکراین و شورشیان جدایی خواه بر سر «منطقه امن» در اطراف محل سقوط هواپیمای خطوط هوایی مالزی به توافق رسیدند
علاوه بر یک صد چهره برجسته مبارزه با ایدز که در هواپیمای سرنگون شده جان باختند، عده زیادی از مبارزان گمنام با ایدز نیز که عازم کنفرانس بین المللی ایدز بودند کشته شده اند.
فرماندار ویکتوریا، که شهر ملبورن، محل برگزاری کنفرانس ایدز در آن واقع است، می گوید مقام های ایالتی هنوز در تلاش هستند تا تعداد دقیق افرادی را که قرار بوده در کنفرانس شرکت کنند، ولی در سانحه هوایی جان باخته اند، مشخص کنند: «تعداد کارشناسان ارشد شرکت کننده در کنفرانس که مسافر پرواز سرنگون شده بودند مشخص است. ولی جدا از چهره های سرشناس، عده زیادی پژوهشگر، پزشک و افراد دیگر هم که در صف مقدم مبارزه با ایدز بودند قرار بود خود را به این کنفرانس برسانند، برای همین تعداد دقیق آنها را نمی دانیم، فقط می دانیم تعدادشان قابل توجه است.»
ا
سقوط هواپیمای مالزی در اوکراین مبتلایان به ایدز و اچ آی وی را از وجود یک صد کارشناس و پژوهشگر جهانی ایدز محروم کرد. یکی از این پژوهشگران برجسته، یوپ لانگ بود که بیش از ۳۰ سال از عمرش را صرف تحقیق در زمینه اچ آی وی و ایدز و حمایت از دسترسی بیماران به داروهای ارزان قیمت در کشورهای فقیر کرده بود.
پیتر پیوت مدیر دانشکده بهداشت و داروهای مناطق گرمسیری در لندن و مدیرعامل پیشین واحد ویژه سازمان ملل برای مقابله با ایدز، در واکنش به مرگ یوپ لانگ گفت: «بهداشت جهانی و مقابله با ایدز یکی از رهبران بزرگش را از دست داد.»
پرزیدنت اوباما می گوید اروپا باید به سقوط هواپیمای جت مالزیایی در منطقه تحت کنترل جدایی خواهان مورد حمایت روسیه به عنوان «زنگ بیدارباش» بنگرد و روسیه را، در قبال بحرانی که به نظر می رسد به نقطه عطف خود رسیده، پاسخ گو کند.
یک زن سالمند بازنشسته ساکن شرق اوکراین می گوید جسد یکی از مسافران به سقف خانه اش اصابت کرد: «صدایی مثل زوزه شنیدم، طولی نکشید که صداهای زیاد و مبهمی توی فضا پیچید و چیزهایی از آسمان شروع کرد به افتادن روی زمین. بعد صدای غرشی آمد و جسد زنی از سقف توی آشپزخانه افتاد.»