قطعات تکه تکه شده اجساد سوخته مسافران هواپیمای سرنگون شده مالزی تا شعاع چند کیلومتری در منطقه تحت کنترل شورشیان در نزدیکی مرز روسیه پراکنده است. در یک مزرعه ذرت، پرچم های سفیدی در کنار بقایای جنازه ها گذاشته شده تا کار شناسایی و جمع آوری آنها به تدریج صورت گیرد. در برخی موارد، برای پوشاندن موقت اجساد از روکش های پلی اتیلن استفاده شده است.
سقوط هواپیمای مسافربری مالزی در اوکراین کشورهای غربی را به شدت خشمگین کرده به طوری که حتی برخی از تحلیل گران به سرنگون کردن کشتی «لوزیتانیا» متعلق به خطوط کشتی رانی آتلانتیک توسط نیروهای آلمانی در سال ۱۹۱۵میلادی اشاره می کنند – رویدادی که ایالات متحده را به جنگ جهانی اول کشاند. با این حال به نظر نمی رسد خشم غرب از رویداد روز پنجشنبه به مداخله نظامی بینجامد. شورای امنیت سازمان ملل در بیانیه ای خواستار تحقیق همه جانبه، مستقل و بین المللی و «مسئولیت پذیری مناسب» از سوی آنان که در این فاجعه دست داشته اند شده است.
عمق فاجعه سقوط هواپیمای مسافربری مالزی در اوکراین، لحظه خطیری را در روابط تیره میان روسیه و غرب رقم زد. این رخداد، فشار بین المللی برای حل بحران اوکراین را بیشتر از پیش کرد. تحلیل گران می گویند واکنش آلمان و دیگر اعضای اتحادیه اروپا به این رویداد – افزایش احتمالی تحریم ها علیه روسیه – در تعیین مرحله بعدی بن بست میان اتحادیه اروپا با روسیه سرنوشت ساز خواهد بود. اما بریتانیا می گوید پیش از درنظر گرفتن تحریم های جدید علیه روسیه، باید تحقیقات کافی از سوی سازمان ملل انجام شود.
در حالی که سرنگونی جت مسافربری مالزی در شرق اوکراین، چشم انداز تحریم ها علیه روسیه را روشن تر کرده است، باراک اوباما از روسیه خواست تا از حمایت از جدایی طلبان شرق اوکراین دست بردارد. رئیس جمهوری آمریکا با اشاره به این که با تعیین هویت شمار بیشتری از قربانیان روشن شده که دست کم یک آمریکایی در میان کشته شدگان این سانحه هوایی بوده، گفت ممکن است این واقعه رابطه روسیه با غرب را تیره تر کند. آقای اوباما به طور مستقیم مسکو را مسئول فاجعه روز پنجشنبه قلمداد نکرد ولی هشدار داد که واشنگتن ممکن است حلقه تحریم ها علیه روسیه را تنگ تر کند.
سازمان امنیت و همکاری اروپا روز جمعه اعلام کرد ۳۰ ناظر و کارشناس اعزامی آن سازمان به منطقه سقوط هواپیما وارد شده اند. هر چند جدایی طلبان شرق اوکراین گفته بودند شرایط را برای دسترسی امن کارشناسان بین المللی فراهم می کنند، یک مقام اروپایی گفت شبه نظامیان شرق اوکراین مانع از دسترسی کامل بازرسان بینالمللی به محل سقوط هواپیمای مالزیایی شدهاند.
لتونی، از جمهوری های جدا شده از اتحاد شوروی سابق، «مسئولیت کامل» تأمین موشک برای شورشیان شرق اوکراین را متوجه مسکو دانسته و حمله به هواپیمای مسافربری را «یک عمل وحشیانه تروریستی» خوانده است.
فن آوری پیشرفته مورد استفاده در هواپیماهای جاسوسی آمریکا، نقش اصلی را در روشن کردن احتمال سقوط هواپیمای MH 17 خطوط هواپیمایی مالزی، بر اثر شلیک موشک زمین به هوا، در اوکراین، ایفا کرده است.
دکتر جوپ لانگ، پژوهشگر برجسته و بین المللی ایدز در سانحه سقوط هواپیمای MH 17 خطوط هواپیمایی مالزی کشته شده است. مقصد سفر این پژوهشگر و تنی چند از متخصصان و فعالان ایدز که در این پرواز حضور داشتند، کنگره بین المللی ایدز در استرالیا بود.
آنگلا مرکل، صدر اعظم آلمان فدرال:
«لازم است هر چه سریع تر یک تحقیق مستقل بین المللی را آغاز کنیم. این کار نیاز به برقراری آتش بس دارد.مرتکبان باید هر چه سریعتر به پیشگاه عدالت فرا خوانده شوند. نشانه های بسیاری مبنی بر هدف گرفتن هواپیما وجود دارد و ما باید این وضع را بسیار جدی بگیریم. من، خطاب به رییس جمهوری روسیه و دولت آن کشور به صراحت می گویم که مسئولیت خود را در یافتن راه حل سیاسی برای این مسئله جدی بگیرند».
پترو پوروشنکو، رئیس جمهوری اوکراین:
«این واقعه دردناک بار دیگر نشان داد که تروریسم یک معضل جهانی است و محدود به مکان خاصی نیست. و حمله خارجی به اوکراین تنها مسئله ما نیست بلکه امنیت اروپا و سراسر دنیا را به خطر خواهد انداخت.»