ويليام هيگ، وزير امور خارجه بريتانيا، در ديداری با همتای ايرانی خود علی اکبر صالحی در حاشيه اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل متحد هشدار داد که لندن مخالفت قاطعانه خود را با برنامه هسته ای ايران حفظ خواهد کرد.
بگفته آقای هيگ اگر چه بريتانيا حق ايران را برای داشتن انرژی هسته ای غيرنظامی برسميت می شناسد ولی تهران تا کنون نتوانسته جامعه جهانی را متقاعد سازد که برنامه هسته ای اش برای مقاصد صلح آميز است.
مارک فيتزپتريک، پژوهشگر آمريکايی، که در دفتر کار خود در لندن برنامه هسته ای ايران را به دقت دنبال می کند، معتقد است که با وجود آنچه عمليات تهران برای دلربايی از جامعه بين المللی در اين هنگام از سال می نامد تهران هدف بنيادی خود را که داشتن توانايی توليد سلاح هسته ای است تغيير نداده و می افزايد که ايران در تمام جنبه های مربوط به آن گام برميدارد: افزايش ذخيره اورانيوم غنی شده ٢۰ درصدی که نزديک به خلوص لازم برای توليد بمب است و نيز ادامه برنامه طراحی سلاح و توليد موشکهای بالستيک برای حمل احتمالی کلاهک اتمی، بنابراين فکر نمی کنم صحبتهای جمهوری اسلامی ايران در مورد انعطاف پذيری و تمايل برای مذاکره چندان معنا و مفهومی داشته باشد.
وی متذکر می شود که پرزيدنت اوباما در سخنان روز چهارشنبه خود در سازمان ملل به تهران هشدار داد که در صورت عدم رعايت تعهدات بين المللی اش با انزوا و فشار بيشتری روبرو خواهد شد.
آقای فيتزپتريک در پاسخ به اين سؤال که آيا از نظر وی براستی تحريمها می تواند ايران را به تغيير رفتار خود متقاعد سازد، گفت: فکر می کنم تحريمها می تواند در محدود ساختن توانايی ايران برای توليد بمب اتم موثر باشد اما آنها نتوانسته اند اين برنامه ايران را متوقف سازند. هدف تحريمها متقاعد ساختن تهران به آمدن بر سر ميز مذاکره با صداقت و حسن نيت است. اگر رهبران ايران واقعا به فکر منافع مردم خود باشند راه حل منطقی اينست که با در نظرگرفتن تمام هزينه ها و مزايای برنامه اتمی، راه حل «برد - برد» را انتخاب کنند که موقعيت ايران در منطقه برسميت شناخته شود، به تکنولوژی هسته ای برای مصارف غيرنظامی دسترسی داشته باشد و برنامه ای را که ظاهرا نيتش توليد سلاح هسته ای است، متوقف کنند.
ويليام هيگ، وزير امورخارجه بريتانيا، در ديدار روز چهارشنبه خود با همتای ايرانی اش علی اکبر صالحی هشدار داد که بريتانيا مخالفت قاطعانه خود را با برنامه هسته ای ايران حفظ خواهد کرد با اينحال تاکيد کرد که هيچ دشمنی بين مردم بريتانيا و ملت ايران وجود ندارد و لندن به همکاری با تهران در زمينه هايی چون مبارزه با مواد مخدر و افغانستان ادامه خواهد داد.
آقای فيتزپتريک يادآور می شود که برتيانيا کشوری پيشرو در اعمال تحريمها عليه ايران بوده و بسيار نگران دستيابی احتمالی تهران به سلاح هسته ای در آينده نزديک بوده است و هر آنچه در توان داشته را برای متقاعد ساختن ايران به دست برداشتن از اينکار، انجام داده است.