لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۱۹ مهر ۱۴۰۳ ایران ۱۶:۴۴

همه‌پرسی برای استقلال اسکاتلند از بریتانیا پایان یافت


جمعی از مخالفان جدایی اسکاتلند از بریتانیا
جمعی از مخالفان جدایی اسکاتلند از بریتانیا

همه‌پرسی جدایی اسکاتلند از بریتانیای کبیر که از ساعت ۷ صبح روز پنجشنبه به وقت محلی در آن کشور آغاز شد، رأس ساعت شب ۱۰ پایان یافت و روند بررسی آرا بلافاصله آغاز شد.

رأی دهندگان در این همه‌پرسی تصمیم می‌گیرند که اسکاتلند به اتحاد ۳۰۷ ساله خود با لندن پایان دهد، یا همچنان بخشی از بریتانیا باقی بماند. بنابر آمار رسمی منتشر شده، حدود ۹۷ درصد از واجدین شرایط – یعنی حدود ۴ میلیون و ۲۰۰ هزار نفر – برای رای دادن ثبت نام کرده بودند.

در برگه‌های رأی همه‌پرسی امروز این پرسش مطرح شده که آیا اسکاتلند باید کشوری مستقل باشد؟ که شرکت کنندگان باید از بین دو گزینه «آری» و «نه» یکی را انتخاب کنند. ۲۶۰۰ مرکز رای گیری در سراسر اسکاتلند برای این منظور در نظر گرفته شده است.

آرای مأخوذه در ۳۲ حوزه شمارش خواهد شد و نتایج به دست آمده برای بررسی و تایید نهایی، برای ریاست مرکز شمارش آرا در شهر ادینبورگ، مرکز اسکاتلند ارسال خواهد شد. پیش بینی می‌شود نتیجه این همه‌پرسی روز جمعه اعلام شود.

نتایج نظرسنجی‌هایی که اخیراً به عمل آمده نشان می‌دهند که رقابت بین طرفداران استقلال اسکاتلند و مخالفان آن، بسیار به هم نزدیک است. در هفته‌های گذشته، حمایت از جدایی از بریتانیا در اسکاتلند به ۴۸ درصد افزایش یافت.

مخالفان جدایی می‌گویند رای «آری» و جدایی اسکاتلند از بریتانیا، به اقتصاد اسکاتلند آسیب می‌زند و زندگی را برای مردم مختل خواهد کرد.

ایالات متحده نیز از نزدیک روند همه‌پرسی در اسکاتلند را پیگیری می‌کند.

شبکه خبری سی.ان.ان آمریکا، در گزارشی در همین زمینه به نگرانی‌های کاخ سفید در مورد نتیجه این همه‌پرسی پرداخت و نوشت یکی از عواملی که مایه نگرانی واشنگتن است، مربوط به مساله امنیت ملی می‌شود، چرا که تمامی تسلیحات هسته‌ای بریتانیا در پایگاهی در سواحل غربی آن کشور متمرکز شده‌اند.

به گفته سی.ان.ان، نتیجه «آری» به این همه‌پرسی می‌تواند برنامه هسته‌ای سه‌جانبه در آن منطقه از بریتانیا، که آمریکا نیز بخشی از آن است، را با پرسش‌های جدی روبرو کند.

حزب طرفدار استقلال اسکاتلند می‌گوید مخالف سلاح‌های هسته‌ای است و قول داده در صورت استقلال، اینگونه تسلیحات اصولاً جایی در اسکاتلند آینده نخواهند داشت و از آن کشور برچیده خواهند شد. پرسشی که مطرح می‌شود این است که در آن صورت، این تسلیحات به کجا منتقل خواهند شد.

بر اساس گزارش سی.ان.ان، مورد دومی که مایه نگرانی ایالات متحده است مسائل اقتصادی است. زیرا رای مثبت به استقلال اسکاتلند، تاثیرات قابل توجهی بر بازار بورس وال استریت خواهد گذاشت و موجب آشفتگی سرمایه‌گذاران خواهد شد.

XS
SM
MD
LG