پنی موردنت، وزیر دفاع بریتانیا، در پیامی اعلام کرد دولت بریتانیا نگران فعالیتهای اخیر در منطقه است و از مقامات ایران خواست در جهت کاستن از وخامت اوضاع فعالیت کنند.
خانم موردنت در بیانیه خود که روز پنجشنبه ۲۰ تیر منتشر شد، گفت: «پرسنل [ناوچه] اچاماس مانتروز روز گذشته عبور ایمن کشتی تجاری بریتیش هریتیج از تنگه هرمز را تضمین کردند.»
وزیر دفاع بریتانیا در این بیانیه افزوده است: «من از [پرسنل] نیروی دریایی پادشاهی [بریتانیا] بابت رفتار حرفهایشان - که باعث اجرای قوانین بینالمللی و پشتیبانی از کشتیرانی آزاد در این تنگه حیاتی برای اقتصاد جهانی، شد - تشکر میکنم.»
در پایان این بیانیه آمده است: «دولت بریتانیا بابت این اقدام [ایران] نگران است و ما از مقامات ایران میخواهیم تنشزدایی پیشه کنند.»
پیشتر گزارش شد «پنج قایق» که گمان میرود متعلق به سپاه پاسداران بودهاند برای توقیف یک نفتکش بریتانیایی تلاش کردند، اما تلاش آنها بدون نتیجه بود.
اگرچه مقامات رژیم حاکم بر ایران، از جمله مقامات سپاه پاسداران، این گزارشها را تکذیب کردهاند، اما جمهوری اسلامی پیشتر و به دنبال توقیف یک نفتکش ایرانی از سوی بریتانیا، که گفته میشد حامل نفت به مقصد سوریه است، تهدید کرده بود که این اقدام را تلافی خواهد کرد. ایران پیش از این نیز بارها تهدید کرده بود که چنانچه قادر به صدور نفت خود نباشد، تنگه هرمز - جایی که یک پنجم نفت جهان از آن میگذرد - را خواهد بست.
از سوی دیگر، ژنرال جوزف دانفورد، رئیس ستاد مشترک ارتش ایالات متحده، شامگاه سه شنبه ۱۸ تیر پس از دیدار با مایک پمپئو، وزیر خارجه، و مارک اسپر، سرپرست وزارت دفاع آمریکا، به خبرنگاران گفت که ایالات متحده در حال بررسی طرحی است که به موجب آن برای حفاظت و تضمین آزادی دریانوردی در آبهای بین المللی اطراف ایران و یمن یک ائتلاف نظامی تشکیل دهد.
به دنبال حملات انجام شده به نفتکشها در ماههای مه و ژوئن، و نیز تلاش نافرجام اخیر ایران برای توقیف نفتکش بریتانیایی، به نظر میرسد این طرح آمریکا برای تشکیل یک ائتلاف بینالمللی اهمیت و ضرورت بیشتری پیدا کرده است.