لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۱۸ شهریور ۱۴۰۳ ایران ۱۹:۲۴

لندن تهران را به سانسور وبسایت «بریتانیا برای ایرانیان» متهم کرد


لندن تهران را به سانسور وبسایت «بریتانیا برای ایرانیان» متهم کرد
لندن تهران را به سانسور وبسایت «بریتانیا برای ایرانیان» متهم کرد

چند روز پس از آن که دولت بریتانیا برای برقراری ارتباط و تماس با مردم ایران یک تارنمای اینترنتی راه اندازی کرد، این وبسایت از سوی ایران فیلتر و دسترسی به آن در ایران ممنوع شد. پس از آن لندن در روز یکشنبه ١٨ مارس (٢٨ اسفند) ایران را به سانسور رسانه ای متهم و فیلتر شدن سایت «بریتانیا برای ایرانیان» را محکوم کرد.

ویلیام هیگ، وزیر امور خارجه بریتانیا گفت تارنمای «بریتانیا برای ایرانیان» که چهارشنبه گذشته با پیام ویدئویی شخصی وی راه اندازی شد، سه روز بعد از سوی مقامات تهران مسدود شده است.

آقای هیگ با انتشار بیانیه ای گفت: «من این اقدام دولت ایران را محکوم می کنم. ما با مردم ایران هیچ مشاجره ای نداریم و جای تاسف است که مقامات ایران حتی از تماس و برقراری ارتباط شهروندان خود با دنیای بیرون نیز هراس دارند.»

بریتانیا در خط مقدم کشورهای غربی مخالف برنامه اتمی ایران است و از تحریم های سخت گیرانه علیه تهران حمایت کرده است. تهران ادعا می کند که فعالیت های هسته ای این کشور مقاصد صلح جویانه دارد و این کشور در پی ساخت بمب اتمی نیست.

مناسبات تهران و لندن زمانی به شدت تیره شد که شماری از معترضان که رسانه های وابسته به حاکمیت آنها را «دانشجو» خواندند و منابع ناظر «بسیجی»، اواخر نوامبر سال گذشته به سفارت بریتانیا و اقامتگاه کارمندان سفارتخانه در باغ قلهک تهران یورش بردند و به ساختمان، اموال و مدارک آسیب رساندند. این امر سبب شد که لندن کارمندان سفارت خود را از تهران خارج و متعاقبا کلیه دیپلمات های ایران را از بریتانیا اخراج کند.

ایران این اقدام را واکنش عجولانه نامید و لندن را به سانسور و ممنوع کردن فعالیت پرس تی وی، شبکه خبری دولتی انگلیسی زبان ایران در بریتانیا متهم کرد. شرکت رسانه ای افکام بریتانیا ماه ژانویه همکاری با پرس تی وی را متوقف کرد.

بی بی سی، رادیو و تلویزیون دولتی بریتانیا نیز روز چهارشنبه گفت که مقامات ایران حمله های سایبری پیچیده ای را علیه بخش فارسی این شبکه اجرا کرده اند. همچنین خانواده های کارمندان بی بی سی در ایران مورد مزاحمت مقامات امنیتی قرار گرفته و شماری از روزنامه نگاران به اتهام همکاری با بخش فارسی بی بی سی بازداشت و زندانی شدند.

آقای هیگ گفت وبسایت بریتانیا برای ایرانیان (ukforiranians.fco.gov.uk/en به انگلیسی و فارسی) و استفاده از شبکه های اجتماعی همچون فیس بوک و توئیتر تلاشی به هدف برقراری ارتباط با مردم ایران و تشریح سیاست بریتانیا فعال و راه اندازی شدند.

تارنمای مشابهی که وزارت امور خارجه ایالات متحده زیرعنوان «سفارت مجازی» راه اندازی کرده بود نیز چند ساعت پس از آغاز به کار در ماه دسامبر گذشته مسدود شد. واشنگتن از زمان حمله به سفارت آمریکا در سال ۱۳۵۸و سقوط حاکمیت پهلوی، که ایران را در سطح بین المللی منزوی کرد، حضور دیپلماتیک در تهران نداشته است.

ویلیام هیگ گفت: «مردم ایران ناچار بوده اند تا شرایط خفقان آور سانسور را تحمل کنند. مسدود کردن تارنمای ما فقط بخش کوچکی از آن درد و عذابی است که مردم ایران هر روز متحمل می شوند چرا که میلیون ها سایت اینترنتی مسدود شده اند. آن ها به خدمات ایمیل دسترسی ندارند، حاکمیت روی کانال های ماهواره ای تلویزیونی پارازیت می فرستد، بسیاری از مراکز تولید فیلم و نمایش تعطیل شده اند، کتاب ها اجازه انتشار نمی گیرند و بازنشر و تجدید چاپ ادبیات سنتی ایران و روزنامه ها ممنوع است.»

بسیاری از ایرانیان با استفاده از نرم افزار شبکه های خصوصی مجازی (وی پی ان) فیلتر دولتی را دور می زنند. تعداد بسیار زیادی از شبکه های خبری غربی و شبکه های اجتماعی اینترنتی از جمله فیس بوک و توئیتر نیز مسدود شده اند.

XS
SM
MD
LG