در پی اجرای نخستین حکم اعدام مربوط به اعتراضات سراسری در ایران، وزیر امور خارجه بریتانیا دیپلمات ارشد جمهوری اسلامی ایران در لندن را احضار کرد.
جیمز کلورلی، وزیر امور خارجه بریتانیا، نیز در بیانیهای اعدام محسن شکاری توسط جمهوری اسلامی ایران را «نفرتانگیز» خواند و گفت او قربانی یک نظام حقوقی است که با احکام نامتناسب، محاکمه با انگیزه سیاسی و اعترافات اجباری پیوند خورده است.
آقای کلورلی افزود که نظرات خود را برای مقامات ایرانی روشن کرده و از آنها خواسته است تا فوراً اعدامها را متوقف کنند و به خشونت علیه مردم خود پایان دهند.
ویجی رنگارجان، مدیرکل خاورمیانه وزارت امور خارجه بریتانیا در دیدار با مهدی حسینی متین، کاردار جمهوری اسلامی ایران در لندن تأکید کرد که از نظر بریتانیا این اقدام برای «ارعاب مردم عادی» و «خاموش کردن» صداهای مخالف صورت گرفته است.
او همچنین گفت که بریتانیا «در هر شرایطی» با مجازات اعدام مخالف است و از ایران میخواهد تا فورا اجرای احکام اعدام را متوقف کند.
بریتانیا روز جمعه و یک روز پس از اعدام محسن شکاری، ۱۰ مقام جمهوری اسلامی ایران را تحریم کرد.
از سوی دیگر، یک منبع دیپلماتیک اعلام کرده است که آلمان نیز روز پنجشنبه سفیر جمهوری اسلامی ایران را احضار کرد اما جزئیات بیشتری در این رابطه ارائه نداده است.
آنالنا بائربوک، وزیر امور خارجه آلمان، پیشتر در واکنش به اعدام محسن شکاری گفته بود: «غیرانسانی بودن رژیم ایران حد و مرزی نمیشناسد.»
وزیر امور خارجه آلمان با اشاره به روند غیرعادلانه و کوتاه صدور این حکم، تأکید کرد که «تهدید به اعدام، آزادیخواهی مردم را متوقف نمیکند.»
روز گذشته فرانسه نیز اعدام محسن شکاری را به شدت محکوم کرد. سخنگوی وزارت امور خارجه فرانسه در یک نشست خبری گفت «این اعدام در کنار سایر تخلفات جدی و غیرقابل قبول» جمهوری اسلامی ایران قرار میگیرد.