لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳ ایران ۱۰:۱۳

وزیر خارجه امارات هم به ادعاهای ظریف در آمریکا واکنش نشان داد: ایران واقع‌بین باشد


«انور قرقاش» وزیر مشاور در امور خارجه امارات
«انور قرقاش» وزیر مشاور در امور خارجه امارات

بعد از اینکه جان بولتون مشاور امنیت ملی کاخ سفید، اظهارات وزیر خارجه جمهوری اسلامی را «مضحک» و با هدف «دروغ‌پراکنی» نامید، روز دوشنبه وزیر خارجه امارات هم به اظهارات محمدجواد ظریف واکنش نشان داد.

«انور قرقاش» وزیر مشاور در امور خارجه امارات در توئیتر خود نوشت حمله وزیر خارجه ایران به سران امارات و عربستان مردود و نشانه ناتوانی در منطق و رویکرد است، شرایطی که ایران در آن به سر می‌برد، توسط خودش ایجاد شده و خروج از این بحران نیز نیازمند یک خط‌مشی واقع‌گرایانه است. حمله به رهبران سخنی مردود است و به ایران برای رهایی از مشکلاتش کمکی نمی کند.

اشاره او به بخشی از سخنان ظریف است که با قرار دادن حرف ب ابتدای اسم بنیامین نتانیاهو، بن سلمان ولیعهد عربستان، بن زاید ولیعهد امارات و بولتون مشاور امنیت ملی آمریکا، آنها را عضو «گروه بی» نامید که به «دنبال جنگ» با ایران هستند.

جان بولتون مشاور امنیت ملی کاخ سفید روز یکشنبه ۸ اردیبهشت در گفت‌وگو با فاکس نیوز ادعای اخیر وزیر امور خارجه ایران را کاملا مضحک خواند و گفت این حرف‌ها تبلیغات از پیش نوشته شده ایرانی‌ها با هدف دروغ‌پراکنی است.

جان بولتون گفت: «کاملاً مسخره است! آن مصاحبه یک تبلیغات به تمام معنی بود. سیاست فشار حداکثری به ایران برای تغییر رفتار آن، بسیار قبل از پیوستن من به دولت پرزیدنت ترامپ بنیانگذاری شده بود. آنچه مقامات ایرانی را نگران کرده این است که این سیاست به خوبی کار می کند.»

مشاور پرزیدنت ترامپ در ادامه این گفت‌وگوی زنده تلویزیونی اضافه کرد: «واقعیت این است که رژیم ایران به سرکوب مردم خود ادامه می دهد، تلاش برای دستیابی به توان موشک بالیسیتک را رها نکرده و هنوز بزرگترین تامین کننده منابع مالی برای تروریسم بین الملل است. تقریباً یک سال پیش، وقتی امانوئل ماکرون رئیس جمهوری فرانسه به آمریکا آمده بود، پرزیدنت ترامپ به او گفت که قصد دارد آمریکا را از برجام خارج کند. اگر ایرانی ها می خواهند مذاکره کنند، پرزیدنت آماده است در مورد فعالیت های تروریستی و موشکی آنها، سایر اقدامات شریرانه شان در خاورمیانه و تغییر رفتار در این موارد گفتگو کند.»

نگرانی های ایالات متحده از اقدامات جمهوری اسلامی و فشار بیشتر

ایالات متحده می‌گوید که توافق هسته ای با ایران در رفتار این کشور تاثیر مثبتی نداشته است. پرزیدنت ترامپ با خروج از توافق برجام در اردیبهشت ۱۳۹۷، در دو مقطع در مرداد و آبان سال گذشته، دستور بازگشت تحریم های هسته ای علیه جمهوری اسلامی ایران را صادر کرد.

ایالات متحده می‌گوید که جمهوری اسلامی بزرگترین دولت حامی تروریسم است، برنامه موشک بالستیک خود را برخلاف قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت ادامه می دهد، و عامل بی‌ثباتی در خاورمیانه است.

آزمایش‌های موشکی ایران پیش از این نیز با واکنش کشورهای غربی مواجه شده بود و آن‌ها بارها از جمهوری اسلامی خواسته بودند تولید و آزمایش این موشک‌ها را متوقف کند.

ایران طی سال‌های اخیر دست به انجام آزمایش‌های موشکی زده است که روی برخی از آن‌ها به زبان‌های مختلف (از جمله عبری) شعار «نابودی اسرائیل» نقش بسته بود.

در سال ۹۷ همچنین چند نقشه افراد وابسته به جمهوری اسلامی برای ترور مخالفان سیاسی در اروپا نیز کشف و منجر به اقدام دیپلماتیک از سوی کشورهای فرانسه،‌ آلمان، دانمارک، و هلند علیه رژیم ایران شد.

وزیر خارجه آمریکا یکم خرداد سال گذشته با اعلام راهبرد جدید آمریکا در قبال ایران، ۱۲ شرط ایالات متحده برای توافق با جمهوری اسلامی را برشمرد که در واقع فهرست خواسته‌های ایالات متحده از جمهوری اسلامی یا به عبارتی جزئیات تغییر رفتار رژیم ایران است.

برخی از این شروط شامل توقف حمایت از تروریسم و خودداری از اقدامات مخرب در منطقه نظیر حمایت از حزب الله لبنان و دخالت در کشورهای منطقه است.

آمریکا در ابتدای سال ۹۸، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را در فهرست گروههای تروریستی قرار داد. این نخستین بار بود که ایالات متحده نیروی نظامی یک کشور را در چنین فهرستی در کنار گروههایی چون القاعده و داعش قرار می داد.

https://gdb.voanews.com/DB8B35EC-8161-4D0C-8176-61890B65E8A4.gif

XS
SM
MD
LG