نتایج یک پژوهش جدید نشان می دهد تماشای زیاد تلویزیون، مغز را فرسوده خواهد کرد.
به گزارش یونایتدپرس اینترنشنال، پژوهشگران دانشگاه کالیفرنیا در سان فرانسیسکو در پی یک تحقیق طولانی، که نتایج آن در نشریه انجمن پزشکی آمریکا منتشر شده است، متوجه شده اند که تماشای تلویزیون در اوایل سن بلوغ به مدت دو ساعت یا بیشتر، با کاهش توان یادگیری در میانسالی ارتباط دارد.
در میان این افراد، آن کسانی که کمتر ورزش می کردند، وضعیتی حتی بدتر در آزمایش های یادگیری داشتند. فعالیت بدنی برای حفظ قدرت یادگیری و سلامت مغز مهم است، از این رو پژوهشگران چندان تعجب نکردند.
پرسش این است که معنای آن برای یک فرد ۵۰ ساله چیست؟ آیا در مسیر تغییرات بیشتری قرار می گیرد یا تفاوتی نمی کند.
این پژوهش با تجزیه و تحلیل اطلاعات دریافتی از ۳۲۴۷ بزرگسال که در سال ۱۹۸۵ بین ۱۸ و ۳۰ سال داشتند و به این مطالعه پیوستند، انجام شده است. هر شرکت کننده هم بیش از سه بار بین آغاز و پایان مطالعه در سال ۲۰۱۱ ارزیابی شده است.
پژوهشگران متوجه شدند حدود ۱۱ درصد شرکت کنندگان، افرادی که در طول روز سه ساعت یا بیشتر تلویزیون تماشا می کنند، توان یادگیری شان کاهش یافته است.شانزده درصد از شرکت کنندگان با فعالیت بدنی پایین نیز نمرات کمتری داشتند.
حدود چهار درصد شرکت کنندگان که هم "فعالیت بدنی پائین" داشتند و هم به "تماشای زیاد تلویزیون" می پرداختند، افرادی بودند که کارآیی کمتری در آزمایش های یادگیری نشان دادند.
برخی پژوهشگران اشاره کردند که هنوز معلوم نیست آیا تلویزیون موجب پائین تر بودن توان یادگیری می شود یا خیر، زیرا پژوهشگران میزان کارایی یادگیری افراد را در آغاز مطالعه اندازه نگرفتند و آثار نشستن های طولانی بر سلامت نیز هنوز بطور دقیق درک نشده است.