لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ ایران ۰۰:۵۶

تحلیلگر ترک: صلح میان دولت ترکیه و پ.ک.ک در گرو ثبات سیاسی کشور است


تحلیلگر ترک: صلح دولت ترکیه و پ.ک.ک در گرو ثبات سیاسی کشور است
لطفأ صبر کنيد

No media source currently available

0:00 0:03:09 0:00
دانلود

حوادث خونين و پی در پی در ترکیه که روز دوشنبه نیز ادامه یافت، از جمله تیراندازی به کنسولگری آمریکا در استانبول، واکنش‌های منفی بسیاری در پی داشت، اما نیهات علی اوزجان تحلیلگر امنیتی ترکیه معتقد است نتیجه بخش بودن مذاکرات صلح میان دولت ترکیه و کردها بستگی به ثبات سیاسی و ترکیب دولت آینده دارد.

خشونت‌ها در ترکیه از زمانی رنگ جدی به خود گرفت که آنکار از هفته گذشته حمله به پیکارجویان گروه داعش در سوريه و همچنین سرکوب نيروهای مسلح کرد و چپگرای پ.ک.ک در شمال کشور را آغاز کرد.

پ.ک.ک نيز در مقابل، اواسط ماه گذشته به دولت ترکيه اولتيماتوم داد که بر دامنۀ حملات خود عليه نيروهای دولتی ترکيه خواهد افزود، چون ترک‌ها توافقنامۀ آتش بس سال ۲۰۱۳ میلادی را زير پا گذاشتند.

نیهات علی اوزجان در این باره گفت «وقتی حزب طرفدار کردها توانست موقعيت خود را تقويت کند، با ضعيف شدن موقعيت حزب حاکم، بويژه زمانی که اردوغان فهميد که شانسی برای پيشبرد هدفش يعنی برقراری يک نظام شبيه به ايالات متحده ندارد، روند صلح متوقف شد. دولت تصميم گرفت از طريق اعمال خشونت راهی برای پيشبرد اهداف استراتژيک خود پيدا کند ... پ.ک.ک هم به اين نتيجه رسيد که با خشونت فرصت‌هايی را که در اين دوران از دست داده بود، پس بگيرد. در نتيجه به نظر می آید اين رشته سر دراز دارد و آینده بسته به این است که ترکيب دولت چگونه باشد و انتخابات چه زمانی برگزار شود.»

حزب رجب طیب اردوغان، عدالت و توسعه، در انتخابات پارلمانی اخير برای نخستين بار در عمر چندين و چند ساله حکمرانی خود، اکثريت مطلق کرسی‌های پارلمان را از دست داد.

به اعتقاد نيهات اوزجان، حملۀ روز دوشنبه گروه جبهۀ ارتش آزاديبخش خلق انقلابی که از تشکل‌های تندرو چپگرای کردستان ترکيه است و مسئوليت حمله به سرکنسولگری ایالات متحده در استانبول را هم بر عهده گرفته، مربوط به تحولات سوريه است.

در پی حوادث روز گذشته که به نظر می رسد با گذشت زمان رنگ جدی تری به خود می گيرد، برخی از مردم ترکيه و ساکنان استانبول می گويند بايد صلح کرد، چون ترک ها، کردها، علويان، سنی ها همه در ترکيه وارث فرهنگی مشترکند، سرنوشت آنها با هم گره خورده، با يکديگر برادر و برابرند و بايد و با هم کنار بيايند.

یکی از ساکنان استانبول در این باره گفت «همه بايد از خود گذشتگی داشته باشند و تلاش کنند تا جلوی اين خونريزی‌ها گرفته شود. ممکن نیست که هر کس به هر چی می‌خواهد برسد، همه بايد قدم جلوبگذارند چرا که مردم از هر دو طرف کشته می شوند.»

ترکيه و تعدادی از کشورهای غربی پ.ک.ک را يک گروه تروريستی می‌دانند.

XS
SM
MD
LG