لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۰۴:۴۷

انتقاد شدید سوریه از ورود بدون اجازه داود اوغلو به خاک آن کشور


انتقاد شدید سوریه از ورود بدون اجازه داود اوغلو به خاک آن کشور
لطفأ صبر کنيد

No media source currently available

0:00 0:02:25 0:00

دولت سوريه از احمد داود اوغلو، نخست وزير ترکيه به خاطر ورود بی اجازه به خاک این کشور به شدت انتقاد کرد.

دولت سوریه، ورود بی‌اجازه نخست وزیر ترکیه به خاک سوریه که به منظور زیارت مقبره سلیمان شاه، نیای بنیانگذار امپراتوری عثمانی صورت گرفت را «تجاوز آشکار» به خاک خود دانست.

اين اقدام احمد داود اوغلو زمانی صورت گرفته است که گمانه‌زنی‌های زيادی در زمينه تدارک نظامی ترکيه برای دخالت در سوريه وجود دارد؛ اتهامی که نخست وزير ترکيه با قوت آن را رد می‌کند.

سانا، خبرگزاری رسمی سوريه ورود دگر باره و بی‌اجازۀ نخست‌وزير ترکيه به خاک سوريه را نقض آشکار قوانين و پيمان‌نامه‌های بين‌المللی دانسته و وی را به تجاوز آشکار به خاک کشورش متهم کرده است. سانا در گزارش‌های خود اینگونه تحلیل کرده است که ترکيه در آستانه برگزاری انتخابات است و احمد داود اوغلو در واقع برای خودنمايی دست به چنين اقدامی زده است.

احمد داود اوغلو، نخست وزير ترکيه روز یکشنبه ۲۰ اردیبهشت برای زيارت مقبرۀ سليمان شاه نيای سر سلسلۀ امپراطوری عثمانی با اسکورت چندين فروند هلی‌کوپتر وارد روستای آشمه، محل موقت نگهداری بقايای سلیمان شاه شد. اين روستا در خاک سوريه واقع است و تنها ۲۵۳ متر تا مرز ترکيه فاصله دارد.

این اقدام آقای داود اوغلو واکنش وزارت امور خارجه ایران را نیز در پی داشت و سخنگوی این وزارتخانه ورود نخست وزیر ترکیه به خاک سوریه را گام خطرناکی برای منطقه عنوان کرد که می‌تواند اوضاع را به سمت پیچیدگی بیشتر سوق دهد. مرضیه افخم به خبرنگاران گفت که «برخی از کشورهای منطقه نسبت به روند تحولات منطقه اشتباه محاسباتی دارند.»

ایران حامی اصلی دولت بشار اسد در نبرد با شورشیان سوری است، در حالیکه دولت ترکیه از شورشیان سوری حمایت میکند.

دولت سوريه در بهمن ماه گذشته نيز به خاطر ورود بی‌اجازه ترکيه و اعزام تانک و تجهيزات نظامی به خاک آن کشور برای جابه‌جايی بقايای سليمان شاه و نابودی مقبرۀ وی در نزديکی شهر حلب به سازمان ملل متحد شکايت کرده بود.

بنا بر ادعای دولت ترکيه، مقبرۀ سليمان شاه، نيای عثمان غازی، بنيانگذار امپراطوری عثمانی و کليه آثار باستانی به جا مانده از دوران زندگی او با وجودی که در خاک سوريه واقع است، بر اساس پيمان‌نامه‌ای که از پس از سقوط امپراطوری عثمانی وضع شده، بخشی از قلمرو ترکيه در خاک سوريه محسوب می‌شود؛ ادعايی که دولت سوريه آن را قبول ندارد.

عصام خليل، وزير فرهنگ سوريه بهمن ماه گذشته اعلام کرد که يکی از کانال‌های اصلی قاچاق آثار باستانی سوريه به خارج، ترکيه است که از آغاز بحران سوريه جانب مخالفان بشار اسد را داشته است.

با وجود اینکه ترکيه چنین اتهاماتی را همواره رد کرده است اما به خاطر تأمين نکردن امنيت مرزهای مشترک خود با سوريه با انتقاد گسترده بسياری از کشورها، از جمله ايران رو به رو است.

XS
SM
MD
LG