در حالیکه تنش ها در مناطق کردنشین سوریه بعد از حملات ترکیه ادامه دارد، رجب طیب اردوغان با پاپ فرانسیس در واتیکان دیدار کرد.
ملاقات رجب طیب اردوغان با پاپ فرانسیس، اولین دیدار یک رئیس جمهوری ترکیه با رهبر کاتولیک های جهان در ۵۹ سال اخیر است، و گفته می شود که شناسائی اورشلیم به عنوان پایتخت اسرائیل توسط آمریکا و تجلیات سیاسی آن در خاورمیانه در مرکز گفتگوهای طرفین بود.
به گزارش خبرگزاری رویترز، واتیکان از راه حل دو کشوری برای برقراری صلح میان اسرائیل و فلسطینیان حمایت می کند، راه حلی که اورشلیم شرقی را پایتخت کشور آینده فلسطینیها می داند.
دو سال پیش، پاپ فرانسیس قتل عام ارامنه در زمان امپراطوری عثمانی را «نسل کشی» خواند، که به تیره شدن روابط آن کشور با ترکیه منجر شد اما اشتراک مواضع دو طرف در مورد اورشلیم و تاکید دو رهبر «بر ضرورت حل و فصل آن در آخرین مراحل صلح اعراب و اسرائیل» به نزدیکی آنکارا و واتیکان منجر شده است.
دیداری تحت تاثیر تنش عفرین
دیدار آقای اردوغان و پاپ همزمان است با ادامه تنش ها از زمان حمله ترکیه به مناطق کرد نشین در خاک سوریه.
در صحنه جنگ، شهر عفرین هنوز در تصرف شبه نظامیان «یگان های مدافع خلق» است که پیاده نظام مقابله با داعش در سوریه را تشکیل می دادند و از حمایت آمریکا برخوردارند.
اما ترکیه حزب کارگران کردستان را سازمانی تروریستی می داند و می گوید، یگان های مدافع خلق نیز روابط نزدیکی با آن حزب دارند.
رئیس جمهوری ترکیه می گوید در مورد حادثه انفجار یکی از تانک های آن کشور در روز شنبه در اطراف شهر عفرین به موقع اطلاع رسانی خواهد کرد.
کردهای ساکن عفرین نیز روز یکشنبه با حمل عکس های عبدالله اوجان رهبر زندانی کردها در ترکیه در تظاهراتی به حمایت از یگان های مدافع خلق کرد شرکت کردند.
در همین حال، وزارت خارجه هلند روز دوشنبه اعلام کرد، تا زمانیکه آنکارا با حضور سفیر هلند در ترکیه موافقت نکند، هلند نیز از پذیرش سفیر جدید ترکیه در آمستردام خودداری خواهد کرد.