سازمان دیدهبان سخنپراکنی ترکیه روز سهشنبه نهم خرداد، تحقیقاتی را از شش شبکه تلویزیونی مخالف برای آنچه «توهین به مردم به علت نحوه پوشش خبری دور دوم انتخابات ریاست جمهوری ترکیه» نامیده شده، آغاز کرده است.
شورای عالی رادیو و تلویزیون ترکیه (RTUK)گفت که «بینندگان» از این تلویزیونها شکایت کردهاند.
این تحقیقات پس از آن آغاز شدهاند که رجب طیباردوغان، رئیس جمهوری ترکیه، در دور دوم انتخابات، پیروز شد. رقیب وی؛ کمال قلیچدار اوغلو، بی آنکه نتیجه انتخابات را رد کند، گفت که این انتخابات "ناعادلانه ترین انتخابات در سالهای اخیر" بوده است.
شورای عالی رادیو و تلویریون ترکیه در ماه مارس سال جاری میلادی، چهار ایستگاه تلویزیونی را به دلیل نحوه پوشش انتخاباتی جریمه کرده بود. گروه های بینالمللی حقوق بشری و احزاب مخالف ترکیه، این شورا را متهم کردهاند که آلت دست دولت است و سعی دارد رسانههای مخالف را ساکت کند.
«تله وان»، یکی از کانال های تحت بررسی، در وب سایت خود نوشت: "دستگاه سانسور دولت به کار افتاده است."
ترکیه سال گذشته میلادی در شاخص آزادی مطبوعات، که گروه گزارشگران بدون مرز در هر سال منتشر میکند، از میان ۱۸۰ کشور، رتبه ۱۵۳ را به خود اختصاص داد و از نظر میزان کنترل دولت بر رسانهها، در رده «بالا» قرار گرفت.
گورکان اوزتوران، هماهنگ کننده گروه «واکنش سریع آزادی رسانه» در مرکز اروپایی آزادی مطبوعات و رسانهها، گفت: «در طول دوره انتخابات، شورای عالی رادیو و تلویزیون همچون متحد دولت برای مجازات پوشش انتقادی و روزنامهنگاری مستقل عمل کرد.»
او تاکید کرد که این نوع برخورد با رسانهها غیرقابل قبول است و شرایط ناعادلانهای را برای احزاب و نامزدهای رقیب ایجاد می کند و نتایج انتخابات را در سایهای از ابهام قرار میدهد.