هزاران تونسی در اعتراض به قبضه شدن تقریبا کل قدرت توسط قیس سعید، رئیس جمهوری آن کشور، روز یکشنبه ۱۸ مهر در پایتخت تظاهرات کردند.
به نوشته رویترز، حضور سنگین نیروهای پلیس باعث شد که معترضان نتوانند در خیابان حبیب بورقیبه در مرکز شهر تونس تظاهرات کنند و به رغم پرتاب بطریهای پلاستیکی از سوی برخی از معترضان، هیچگونه درگیری رخ نداد.
افزایش تعداد مخالفان قیس سعید در اعتراضات خیابانی، آن هم یک هفته پس از تظاهرات هزاران نفر از حامیان او، احتمال شکاف سیاسی در این کشور و درگیریهای خیابانی بین اردوگاههای رقیب را بیشتر کرده است.
خالد حیونی، سخنگوی وزارت کشور تونس، گفت که پلیس با معترضان هر دو طرف به یک شیوه برخورد میکند. او گفت: «پلیس تونس پلیس جمهوری است و در هیچ جناح سیاسی مداخله نمیکند.»
سعید در ماه ژوئیه نخست وزیر را برکنار و پارلمان را تعلیق کرد و همچنین اختیارات اجرایی را به دست گرفت، اقداماتی که دشمنانش آن را یک «کودتا» میخوانند. سعید همچنین ماه گذشته میلادی بسیاری از بخشهای قانون اساسی را کنار گذاشت و گفت کمیتهای را برای اصلاح قانون اساسی تعیین میکند.
پیشتر مداخلههای قیس سعید پس از سالها رکود اقتصادی و تحولات فلجکننده سیاسی، محبوبیت پیدا کرده بود. اما این اقدامات شک و تردیدهایی را درباره دستاوردهای دموکراتیک تونسیها در انقلاب ۲۰۱۱ که «بهار عربی» را رقم زد به وجود آورده است.
رئیس جمهوری تونس نجلا بودن رمضان را به عنوان نخست وزیر منصوب کرده است، اما خانم رمضان هنوز دولتی را معرفی نکرده است. تشکیل دولت برای هرگونه اقدامی به منظور حل بحران مالی در حال ظهور در تونس مهم است. سعید روز شنبه گفت که نخست وزیر کار معرفی دولت را به زودی انجام میدهد.
سعید وعده داده است که در مورد آینده کشور گفتوگویی را با تونسیها آغاز میکند.
در حالی که اقدامات سیاسی در مورد آینده تونس بسیار کند پیش می رود، سعید به بسیج خیابانی برای حمایت از خود اشاره کرده است.
خبرنگاران رویترز و خبرگزاری دولتی تونس هفته گذشته گزارش دادند که بیش از ۸ هزار معترض در تونس در حمایت از سعید تجمع کردند. روز بعد، سعید گفت ۱ میلیون و ۸۰۰هزار نفر برای حمایت از او به خیابانها آمدند.