لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۰۴:۵۲

گام دیگری به سوی دموکراسی در تونس


در اکتبر ۲۰۱۱ و حدود ۱۰ ماه پس از آن که نخستین امواج کوچک ناآرامی در تونس، آغاز انقلاب منطقه ای به نام بهار عربی را نشان داد، مردم تونس در نخستین انتخابات کاملا دموکراتیک کشورشان شرکت کردند و برای انتخاب اعضای مجلس موسسان رای دادند؛ نهادی که وظیفه داشت دولت و نخست وزیر جدید را منصوب کند.

آن رویداد نخستین انتخابات آزاد در جهان عرب پس از آغاز بهار عربی بود.

سه سال بعد، مردم تونس بار دیگر به حوزه های رای گیری رفتند. روز ۲۴ اکتبر ۲۰۱۴، تونس دومین انتخابات پس از انقلاب، و نخستین رقابت های کامل پارلمانی را برگزار کرد. تخمین زده می شود که ۶۲ درصد واجدین شرایط برای گزینش کاندیداهایی که نماینده بیش از ۶۰ حزب سیاسی بودند رای دادند.

باراک اوباما رئیس جمهوری ایالات متحده، از طرف مردم آمریکا به مردم تونس برای برگزاری انتخابات دموکراتیک پارلمان جدید تبریک گفت و آن را شالوده ای مهم در انتقال سیاسی تاریخی کشور نامید.

پرزیدنت اوباما گفت «مردم تونس با آرای خود به الهام بخشیدن به مردم سراسر منطقه و جهان ادامه دادند، همانگونه که در انقلاب ۲۰۱۱ و با تصویب قانون اساسی جدید در اوائل سال جاری عمل کردند. آنچه در تونس انجام گرفت به یاد همه ما می آورد که گفت و شنود، همفکری، کثرت گرایی سیاسی و گردهمایی های صلحجویانه، به شکل دادن به بستر دموکراسی کمک می کند. ایالات متحده آمریکا بر تعهد خود به حمایت از دموکراسی در تونس، ادامه دوستی با مردم تونس، و مشارکت با دولت بعدی، در حالی که برای پیشبرد فرصت های اقتصادی حفاظت ازادی و تضمین امنیت برای تمام تونسی ها کار می کند، بار دیگر تاکید می گذارد.»

طی سه سال گذشته، انتقال تونس از دیکتاتوری به دموکراسی آسان نبوده است. دولت ناپخته و رهبران آن می بایست با چالش های دشوار برآمده از شرایط سیاسی و امنیتی، روبرو شوند و نظام جدیدی که بتواند بهتر به کشور خدمت کند را بوحود آورند. در نتیجه تونس، شاهد آشوب، فشار اقتصادی، نرخ بالای بیکاری و حملات تندروهایی که امیدوار بودند روند گذار به دموکراسی را مختل کنند، بود. مردم تونس با حضور گسترده در انتخابات و برگزاری آرام آن، بر پایبندی خود به دموکراسی و بهبود فضای اقتصادی، اجتمامی و سیاسی کشور خود تاکید نمودند.

XS
SM
MD
LG