لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳ ایران ۰۲:۴۷

آمریکا «بنیاد ۱۵ خرداد» را به دلیل تعیین جایزه برای کشتن سلمان رشدی تحریم کرد


سلمان رشدی
سلمان رشدی

ایالات متحده از تحریم «بنیاد ۱۵ خرداد» ایران به دلیل تعیین پاداش برای قتل سلمان رشدی، نویسنده برجسته، خبر داد.

اداره کنترل دارایی‌های خارجی وزارت خزانه‌داری آمریکا (اوفک) روز جمعه ۶ آبان اعلام کرد که بنیاد ۱۵ خرداد را، «که یک بنیاد مستقر در ایران است» و برای قتل این نویسنده برجسته بریتانیایی-آمریکایی هندی‌الاصل «جایزه چند میلیون دلاری تعیین کرده»، تحریم کرده است.

بنا بر بیانیه اوفک، بنیاد ۱۵ خرداد پس از صدور فتوای روح‌الله خمینی مبنی بر ضرورت کشتن رشدی در بهمن ۱۳۶۷ وعده داد که میلیون‌ها دلار به هر کسی که «مایل به انجام این عمل شنیع باشد» پرداخت کند. این بنیاد که وابسته به دفتر علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی است، مبلغ جایزه هدف قرار دادن رشدی را افزایش داده است.

آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه ایالات متحده، نیز روز جمعه در یک توییت با اشاره به تحریم بنیاد ۱۵ خرداد، نوشت که ایالات متحده «تلاش‌های رهبران ایران برای سرکوب آزادی اساسی بیان و تهدید اصحاب مطبوعات» را محکوم می‌کند.

برایان نلسون، معاون وزیر خزانه‌داری ایالات متحده در امور مبارزه با تروریسم و اطلاعات مالی، در این بیانیه بر «عزم راسخ «ایالات متحده برای ایستادگی در برابر تهدیدهای مقامات ایران علیه حقوق جهانی آزادی بیان، آزادی مذهب یا عقیده، و آزادی مطبوعات» تاکید کرد.

آقای نلسون همچنین با آرزوی بهبودی برای سلمان رشدی، گفت: «این اقدام خشونت‌آمیز که رژیم ایران از آن ستایش کرده، هولناک است.»

آیت‌الله خمینی، بنیان‌گذار جمهوری اسلامی، در واپسین ماه‌‌های حیات خود با صدور فتوایی خواستار کشتن سلمان رشدی به دلیل نگارش کتاب «آیات شیطانی» شد.

جمهوری اسلامی ایران برای هر کسی که رشدی را بکشد بیش از ۳ میلیون دلار پاداش تعیین کرده است.

در شهریور ۱۳۹۱ نهاد مذهبی نیمه رسمی بنیاد ۱۵ خرداد که از زیرمجموعه‌های «ستاد اجرایی فرمان امام» است و زیر نظر رهبر جمهوری اسلامی اداره می‌شود جایزه قتل سلمان رشدی را ۵۰۰ هزار دلار افزایش داد. رشدی در آن زمان با رد این تهدید، گفت که «هیچ مدرکی» مبنی بر ابراز تمایل مردم به این جایزه در دست نیست.

رشدی در آن سال کتابی را تحت عنوان «جوزف آنتون» درباره این فتوا منتشر کرد.

XS
SM
MD
LG