وزارت خزانه داری امریکا به افراد حقیقی و حقوقی امریکایی در سراسر دنیا اجازه داده است نرم افزارها و خدمات اینترنتی زیر را به ایرانیان ارائه دهند: نرم افزار ارتباطات شخصی، مانند یاهو مسنجر، گوگل تالک، مایکروسافت لایو، اسکایپ؛ نرم افزارهای مخازن اطلاعات شخصی مانند دراپ باکس، نرم افزارهای به روز رسانی براوزرها مانند گوگل کروم، فایر فاکس، اینترنت اکسپلورر، پلاگ اینز(افزونه ها) مانند فلش پلیر، شاک ویو، جاوا، سند خوانها مانند اکروبات ریدر، برنامه های رایگان تلفن موبایل (اپز= اپلیکیشن) مربوط به ارتباطات شخصی و آر. اس. اس.، فید خوان و خبرخوانها مانند گوگل فید برنر.
دفتر کنترل داراییهای خارجی وزارت خزانه داری آمریکا (اوفک) در این رابطه روز سه شنبه، راهنما و اطلاعات صدور مجوز برای گسترش حمایت از جریان آزاد اینترنت در ایران را صادر کرد.
طبق بیانیه وزارت خزانه داری آمریکا، «اوفک» تصمیم گرفته گروه های خدمات و نرم افزارهای آمده در فهرست زیر را در محدوده خدمات مربوط به بند تبادل ارتباطات شخصی در اینترنت یا نرم افزار ضروری برای فعال سازی چنین خدماتی، اضافه کند.
این بیانیه که نسخه اصلی آن در سفارت مجازی آمریکا در ایران منتشر شده، با تاکید بر این که «دسترسی مردم برای پیگیری، انتقال و دریافت اطلاعات از طریق رسانه های مختلف و از جمله اینترنت، ضروری است»، اقدامات دولت آمریکا را توضیح داده است.
در این بیانیه آمده است: «رژیم ایران با ایجاد اختلال در ماهواره ها و سانسور کردن اینترنت پرده ای الکترونیکی برافراشته که مانع از برقراری ارتباط مردم ایران با دنیای خارج و یکدیگر می شود. به همین منظور، ایالات متحده همواره از حقوق مردم سراسر دنیا در استفاده از آزادی های اساسی چون آزادی بیان، اجتماع و گردهمآیی هم آنلاین و هم آفلاین، دفاع کرده است.»
وزارت خزانه داری آمریکا بر این اساس و از سوی «دفتر کنترل داراییهای خارجی وزارت خزانه داری ایالات متحده، روز سه شنبه راهنما و اطلاعات صدور مجوز برای گسترش حمایت از جریان آزاد اطلاعات به شهروندان ایرانی را - آزادی ای که رژیم ایران مردمش را به طورمداوم از آنها محروم کرده است - صادر کرد.»
دفتر کنترل دارایی های خارجی وزارت خزانه داری آمریکا، موسوم به «اوفک»، دو سال پیش و در مارس ۲٠۱٠، به منظور تقویت و حمایت از جریان آزاد اطلاعات به شهروندان ایرانی، متممی به یکی از بندهای قوانین معاملات ایرانی اضافه کرد تا صدور برخی خدمات خاص و نرم افزار مربوط به تبادل ارتباطات شخصی در اینترنت را مجاز کند.
«اوفک» در این بیانیه اعلام کرده علاوه بر این بیانیه، خط مشی سیاست های موجود خود را تحت اعطای سیاست های تشویقی قرار داده تا افرادی که شهروند آمریکا هستند، بتوانند مجوز صدور خدمات و نرم افزارهایی که در این فهرست آمده را دریافت کنند.
این خدمات حوزه هایی چون «خدمات و نرم افزار مانند وب هوستینگ، تبلیغات آنلاین، برنامه های رایگان موبایل و خدمات ارتباطات رایگان اینترنتی» را شامل می شود.
از آن جایی که ایران در حوزه شماری از تحریم های آمریکا قرار دارد، فعالیت مجازی و اینترنتی از سوی اشخاص حقیقی و حقوقی آمریکایی که مربوط به ایران باشد باید هماهنگ با این تحریم ها باشد.
(با استفاده از وبسایت رادیو فردا)