ادعای بانک مرکزی مبنی بر تامین به موقع و کافی ارز مورد نیاز برای واردات کالاهای اساسی و سایر نیازهای کشور با واکنش فعالان اقتصادی مواجه شد و یک عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی گفته است که فعالان اقتصادی ماههاست که ارز نگرفتهاند و ۵ ماه است که منتظر تخصیص ارز هستند.
وبسایت «اقتصاد آنلاین» در این رابطه نوشت که روز گذشته یکشنبه دوم اردیبهشت ماه، داوود رنگی، عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی تهران اعلام کرده بود که یک ماه است، تخصیص ارز به واردات کالاهای اساسی متوقف شده است.
این موضوع را بانک مرکزی بلافاصله تکذیب کرد، اما «اقتصاد آنلاین» تاکید کرده که این تکذیبیه بانک مرکزی در شرایطی است که امروز دوشنبه سوم اردیبهشت ماه، فعالان اقتصادی و اعضای هیات نمایندگان اتاق بازرگانی تهران در نشست صبحانه کاری با نمایندگان مجلس شورای اسلامی دوباره این موضوع را تکرار کردند.
در همین زمینه کاوه زرگران، عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی تهران گفت: «فعالان اقتصادی ۵ ماه است که منتظر تخصیص ارز هستند.»
به گفته زرگران از ۳۰ مهر ماه سال گذشته خیلی از شرکتها کالاهای اساسی را وارد و در بازارهای داخلی فروختهاند و منتظر تخصیص ارز هستند، از این تاریخ به بعد بسیاری از کالاها مشمول تخصیص ارز نشدهاند.
زرگران تاکید کرده که بانک مرکزی در حالی مدعی است که اتاق تهران اطلاعات اشتباه داده که «به عنوان رئیس انجمن غلات اعلام میکنم که محمولههای متعددی از شرکتهای مختلف از ۳۰ مهر سال گذشته در نوبت تخصیص ارز هستند و هنوز نتوانستهاند ارز دریافت کنند.»
زرگران همچنین تاکید کرده که قرار است ارز شکر و برنج که ۲۸ هزار و ۵۰۰ است حذف شود، اما این موضوع ابلاغ نشده و این روند میتواند تامین این کالاها را در بازار در آینده مشکل کند.
تامین ارز برای جمهوری اسلامی به یکی از معضلات بزرگ تبدیل شده است چرا که با وجود تحریمهای ایالات متحده، دسترسی به دلارهای صادراتی نفتی و غیرنفتی برای جمهوری اسلامی دشوار شده است. همراهی عراق با خزانهداری آمریکا و قطع دسترسی جمهوری اسلامی به دلارهای عراقی نیز این موضوع را تشدید کرده است.
کارشناسان پیش بینی میکنند با تشدید تحریمها در روزهای گذشته و احتمال اعمال تحریمهای گسترده توسط اتحادیه اروپا علیه ایران، شرایط اقتصادی به خصوص در حوزه ذخایر ارزی برای جمهوری اسلامی بحرانیتر خواهد شد.