علی ربیعی، سخنگوی دولت ایران، اعلام کرد اگر تا زمان باقیمانده از دولت حسن روحانی، توافقی حاصل نشود، دولت ابراهیم رئیسی عهدهدار گفتوگوها خواهد شد. بلومبرگ با اعلام این خبر افزود سخنگوی دولت جمهوری اسلامی به جزئیات چگونگی ادامه گفتوگوهای هستهای در دولت آینده، اشاره نکرد.
علی ربیعی، روز سه شنبه ۱ تیر گفت: «مذاکرات احیای برجام ارتباطی به سیاست داخلی و نتایج انتخابات ندارد.»
به گزارش خبرگزاری ایسنا، ربیعی افزود: «اگر آمریکا به تعهداتش برگردد، مذاکره کنندگان شرایط را برای تصمیم گیری به نهادهای بالادستی گزارش خواهند داد و منتظر دولت بعد نخواهند ماند.»
با پیروزی ابراهیم رئیسی در انتخابات اخیر ریاست جمهوری در ایران، ابهامها در مورد اراده حاکمیت در ایران برای بازگشت به برجام و قبول تعهدات هستهای افزایش یافته است.
در واشنگتن، کاخ سفید و وزارت خارجه آمریکا تاکید کرده اند که سیاست های کلان در ایران توسط آیت الله خامنه ای طراحی می شود و ارتباطی به روسای جمهوری ایران ندارد.
ند پرایس، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا، روز دوشنبه ۳۱ خرداد در گفتوگویی تلفنی با خبرنگاران تاکید کرد هرچند ایران ظرف چند هفته آینده یک رئیس جمهوری جدید خواهد داشت، ولی این رهبر نظام است که سیاستهای مهم ایران را مشخص میکند. او گفت انتظار میرود در پی روی کار آمدن رئیس جمهوری جدید در ماه اوت، ایران همچنان همین رهبر را داشته باشد.
در همین روز، جن ساکی، سخنگوی کاخ سفید، هم گفت: «دیدگاه پرزیدنت بایدن و دولتش این است که تصمیم گیرنده در ایران رهبر است. این وضعیتی است که پیش از انتخابات بوده و امروز و در آینده نیز به همین منوال خواهد بود.»
بلومبرگ در گزارش خود میگوید بازارهای نفتی به دقت بحث مذاکرات وین را دنبال میکنند که مشخص شود آیا ایران به بازار نفت خام باز میگردد یا نه. دیپلماتهای حاضر در مذاکرات وین نگران سرنوشت مذاکرات برجام هستند چرا که دو روز دیگر و تا ۲۴ ژوئن، مهلت توافق بازرسی که ایرانوآژانس توافق کردهاند، به پایان میرسد.
سخنگوی دولت جمهوری اسلامی ایران مدعی شد که «متنی واضح» در مورد چگونگی بازگشت ایالات متحده به توافق هستهای سال ۲۰۱۵، رفع تحریمهای ایران و عقبگرد در پیشرفتهای هستهای ایران به دست آمده است. او افزود «در حال حاضر فقط نیاز به تصمیم سیاسی ایالات متحده ودیگران است و اگر چنین شود، دور بعدی مذاکرات وین، ممکن است دور آخر باشد.»
به نوشته بلومبرگ، ربیعی گفت که ابراهیم رئیسی روز دوشنبه با مذاکره کنندگان فعلی هستهای ایران دیدار و گفتگو کرد که او را در جریان آخرین تحولات در گفتگو با قدرتهای جهانی قرار دادند.
علی ربیعی، سخنگوی دولت ایران، همچنین در نشست خبری خود به انتخابات اخیر ریاست جمهوری اشاره کرد و آن را «یک نه بزرگ به تحریمگران» توصیف کرد. به نوشته رویترز، او اظهارات مقامات آمریکایی را که انتخابات در ایران را مهندسی شده خوانده اند، یک «مداخله» در امور داخلی ایران خواند.
میزان مشارکت در این انتخابات پایینتر از سایر ادوار انتخابات ریاست جمهوری در ایران بود و مطابق آمارهای رسمی بیش از نیمی از واجدان شرایط در انتخابات شرکت نکردند.
ند پرایس، سخنگوی وزارت خارجه ایالات متحده آمریکا، روز دوشنبه در این مورد گفت انتخابات اخیر ریاست جمهوری در ایران «منصفانه و آزاد» نبود و مردم از حق انتخاب رهبران خود محروم شدند.