لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳ ایران ۱۵:۳۸

وزارت خارجه آمریکا: گفت‌وگو برای بازگرداندن آمریکایی‌های ایرانی‌تبار زندانی در ایران به‌دور از هیاهو ادامه دارد


ند پرایس
ند پرایس

وزارت خارجه آمریکا می‌گوید که گفت‌وگو برای بازگرداندن آمریکایی‌های ایرانی‌تبار که جمهوری اسلامی ایران آنها را به عنوان اهرم سیاسی زندانی می‌کند، موضوع جدیدی برای دولت بایدن نیست، بلکه گفت‌وگوهای غیرمستقیم در این زمینه از زمان دولت پیشین ایالات متحده شروع شده بود و ادامه دارد و دولت ترجیح می‌دهد بدون هیاهوی رسانه‌ای این گفت‌وگوها را ادامه دهد.

ند پرایس، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا، در کنفرانس خبری سه‌شنبه ۲۱ تیر، گفت که موضوع زندانیان آمریکایی در ایران جدای از مذاکرات هسته‌ای با این کشور انجام می‌شود و آمریکا شبانه‌روز برای بازگرداندن آنها تلاش می‌کند.

آقای پرایس همچنین گفت: «ما با کشورهای متحدمان نیز که بسیاری از آنها هم در حال حاضر شهروندانی دارند که خودسرانه و ناعادلانه توسط دولت ایران بازداشت و زندانی شده‌اند همکاری می‌کنیم.»

با توجه به این که سه‌شنبه سخنگوی دولت ایران گفته بود تهران و واشنگتن در مورد زندانیان دو طرف مذاکره می‌کنند، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در پاسخ به خبرنگاران گفت نه تنها این موضوع جدیدی برای دولت بایدن نیست، بلکه گفت‌وگوهای غیرمستقیم در این زمینه هم از زمان دولت پیشین آمریکا شروع شده بود و ادامه دارد.

ند پرایس تاکید کرد که ایران این افراد را به عنوان اهرم سیاسی زندانی می‌کند که کاری تنفرآور و زشت است. او همچنین عنوان کرد که دولت بایدن ترجیح می‌دهد این موضوع را بدون سر و صدا و بدور از هیاهو و رسانه‌ای شدن پیگیری کند.

در حال حاضر شماری از شهروندان ایرانی-آمریکایی، از جمله سیامک و باقر نمازی و مراد طاهباز، و شهروندان دیگر کشورها از جمله کامران قادری و انوشه آشوری، در ایران به زندان افتاده‌اند.

تحلیلگران غربی بارها گفته‌اند که جمهوری اسلامی از افراد دوتابعیتی به عنوان گروگان استفاده می‌کند تا از دولت‌های غربی پول و امتیاز بگیرد. وزارت خارجه ایالات متحده بارها بازداشت بی‌دلیل و خودسرانه شهروندان آمریکا و کشورهای دیگر، از جمله ایرانیان دوتابعیتی، توسط جمهوری اسلامی ایران را محکوم کرده و خواستار آزادی بلافاصله و بی قید و شرط آنها شده است.

  • 16x9 Image

    گیتا آرین

    خبرنگار ارشد بخش فارسی صدای آمریکا، عمدتا ً متمرکز بر خبرهای مربوط به حوزه سیاست خارجی او حرفه خبرنگاری را از سال ۱۳۶۶ با کار در رادیو شروع کرد و در سال ۱۳۸۳ به صدای آمریکا پیوست.

XS
SM
MD
LG