وزارت بهداشت ایران از ۱۰ شهریور تا ۱۱ شهریور، ۳۰ هزار و ۲۷۹ مورد جدید ابتلا به ویروس کرونا در کشور را تأیید کرد.
همچنین بر اساس این آمار، در ۲۴ ساعت گذشته، ۵۹۵ بیمار دیگر جان خود را از دست دادند. بسیاری از جمله تعدادی از خود مقامات معتقدند آمار واقعی مرگ و ابتلا در ایران چند برابر ارقام رسمی است.
روزنامه جوان، نزدیک به سپاه پاسداران ایران نیز چندی پیش به نقل از استاد اپیدمیولوژی دانشگاه علوم پزشکی تهران نوشت آمار رسمی فوتیها را باید هفت برابر کرد.
- اشاره تلویحی ابراهیم رئیسی به پنهانکاری در آمار کرونا
ابراهیم رئیسی، رئیس جمهوری ایران در جلسه رؤسای کمیتههای تخصصی ستاد ملی مقابله با کرونا خواستار «انضباط در اطلاعرسانی» درباره شیوع کرونا در فضای عمومی شد و گفت: « نباید مباحثی را که به طور طبیعی در عرصه تخصصی علوم مختلف از جمله علم پزشکی جریان دارد، در ساحت افکار عمومی طرح کرده و باعث ایجاد نگرانی و ترس نزد مردم شد.»
برخی معتقدند این سخنان رئیس جمهوری ایران تلویحا اشاره به پنهانکاری بیشتر در مورد آمار مبتلایان و مرگ و میر ناشی از کرونا در ایران دارد.
آقای رئیسی همچنین ابراز امیدواری کرد که مدارس و دانشگاهها در سال تحصیلی جدید بازگشایی شوند و گفت برای سرعت بخشیدن به روند واکسیناسیون، گفتوگوهایی با کشورهای مختلف صورت گرفته است.
پیشتر، مقامات از احتمال واکسیناسیون کودکان و دانشآموزان با واکسن نورا پیش از آغاز سال تحصیلی جدید صحبت کرده بودند.
با این حال، حسن ابوالقاسمی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی بقیهالله که سازنده این واکسن است گفت حدود ۴ تا ۵ ماه دیگر طول میکشد تا واکسن نورا به مرحله تولید انبوه برسد.
- تداوم تعطیلی مراکز واکسیناسیون؛ کاهش میزان واکسیناسیون روزانه
در حالی که در روزهای گذشته، تعدادی از مراکز واکسیناسیون در اصفهان، اردبیل، کرمانشاه، خراسان جنوبی به دلیل عدم دریافت موجودی تعطیل شدهاند، گزارشهایی در فضای مجازی از تعطیلی مراکز واکسیناسیون در برخی از نقاط تهران خبر میدهند.
آمار وزارت بهداشت نشان میدهد طی شبانه روز گذشته ۳۷۵ هزار و ۱۶۳ دز واکسن در کشور تزریق شده است که این رقم روز پیش از آن، ۵۶۶ هزار و ۲۴۱ دز بود.
- واردات واکسن؛ از وعده جمعیت هلال احمر تا ورود محموله جدید کواکس
محمدحسن قوسیانمقدم، دبیرکل جمعیت هلال احمر میگوید این سازمان تلاش میکند تا پایان شهریور ماه سال جاری ۲۰ میلیون دز واکسن کرونا وارد کند.
به گفته آقای قوسیانمقدم، هلال احمر در مرداد ماه ۴ برابر ماههای قبل از آن واکسن وارد کرد. دبیرکل جمعیت هلال احمر میگوید این سازمان، ظرفیت تزریق روزانه صدهزار دز واکسن کرونا را دارد.
همچنین، نمایندگی سازمان بهداشت جهانی در ایران از ارسال محموله سوم کوواکس شامل یک میلیون و ۴۴۹ هزار و ۶۰۰ دز واکسن آسترازنکا به ایران خبر داد.
- مطرح شدن مافیای دارو و هزینههای «کمرشکن» درمانی در مراسم قدردانی از سعید نمکی
در مراسم قدردانی از سعید نمکی، وزیر بهداشت پیشین ایران، ایرج حریرچی، معاون وزارت بهداشت گفت در یک سال اخیر، دو میلیون و ۴۱ نفر ناچار به پرداخت «هزینههای کمرشکن» درمانی شدند.
آقای حریرچی گفت ۶۱۲ هزار نفر در یک سال گذشته به دلیل پرداخت هزینههای درمانی، به زیر خط فقر رسیدند. سعید نمکی در این مراسم گفت: «وقتی وزارتخانه را تحویل گرفتیم در سازمان غذا و دارو، با یک مافیای شکم گنده و دهن باز مواجه بودیم.»
او افزود: «۹۵۰ میلیارد تومان بیتالمال برای داروهایی رفت که تولیدکننده داخل داشت اما دوستانی با قیمت ۵ تا ۱۰ برابر از بیرون وارد کرده بودند.»
سعید نمکی بار دیگر تأکید کرد که مسئولیت واردات واکسن با وزارت بهداشت نیست.
در این مراسم، بهرام عیناللهی، وزیر بهداشت دولت رئیسی، سعید نمکی را «شهید زنده» خواند و گفت: «اگر قرار بود همهچیز آرام باشد، دکتر نمکی همانند یک الماس در این عرصهٔ کرونا نمیدرخشید.» این در حالی است که تصمیمات سعید نمکی در دوران شیوع کرونا در ایران با انتقادهای بسیاری همراه شده است.
چندی پیش، مسعود خوانساری، رئیس اتاق بازرگانی تهران گفت وزارت بهداشت مانع ورود ۶ میلیون دز واکسنی شد که قرار بود در اختیار مدیران کارخانهها قرار بگیرد و به کارگران تزریق شود.
همچنین محمدجواد ظریف، وزیر خارجه پیشین ایران در اینستاگرام خود نوشت: «نگذارید از سکوت پشیمان شویم و بپرسیم که کدام دستگاه ورود ۲۰ میلیون واکسن از اروپا را رد کرد.»
برخی معتقدند اشاره آقای ظریف به واردات واکسنهای مدرنا و فایزر و رد آن توسط وزارت بهداشت است.
- اصلاح درس «موفقیت ایران در کنترل کرونا» در پی انتقادها
درس «موفقیت ایران در کنترل کرونا» در کتاب درسی مطالعات اجتماعی پایه نهم «اصلاح و تعدیل» شد.
بسیاری به اضافه شدن این درس انتقاد کرده بودند و میگفتند هنگامی که آنچه مردم در حال تجربه کردن آن هستند اینطور تحریف میشود چطور میتوان به روایتهای تاریخی که شاهد آن نبودهاند اطمینان کرد.
سازمان پژوهش و برنامهریزی آموزشی در اطلاعیهای از «اصلاح و تعدیل» این درس خبر داد و گفت: «درپی اقدامات مؤثر پیک اول کرونا در سال ۱۳۹۸، که منجر به کاهش آمار فوتیها به دو رقم شد، این دستاورد کشورمان در کنترل کرونا به دلیل همزمانی با روزآمدسازی کتاب درسی در اختیار دانش آموزان قرار گرفت.»
- وضعیت بحرانی در قم و خوزستان؛ احتمال ورود «لامبدا» ازهرمزگان
محمد رضا قدیر، رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم درجلسه ستاد مبارزه با کرونا خبرهای مربوط به کاهش روند کرونا در قم را «اشتباه» خواند و گفت «در آستانه هزار نفر بستری بیمار کرونایی در بیمارستانها قرار داریم.» آقای قدیر همچنین به افزایش تبلیغات ضدواکسن در قم اشاره کرد و دلیل بالا رفتن آمار مبتلایان و بیماران بدحال را «تجمعها در قم» دانست.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهوازاز کمبود شدید تخت بیمارستانی و بستری ۳ هزار بیمار در خوزستان خبر داد. فرهاد ابولنژادیان گفت: «دیشب بیمارستان رازی تخت نداشت و مجبور شدیم بیماران را در راهروی بیمارستان امام بخوابانیم.»
سخنگوی ستاد استانی مدیریت بیماری کرونا هرمزگان خواستار قرنطینه کامل بیماران و مناطقی از استان که گونه لامبدا ویروس کرونا در آنجا مشاهده شده است شد.
علی رئوفی، در جلسه ستاد استانی مدیریت بیماری کرونا در هرمزگان گفت باتوجه به مرزی بودن هرمزگان و ارتباط با کشورهای همسایه، کنترل ورود مسافر از این کشورها و گرفتن تست کرونا از مسافران باید در دستورکار قرار گیرد.