لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۰۲:۱۷

کرونا در ایران – «شرایط جنگی» در آبادان؛ واکنش ستاد مقابله با کرونا به تزریق سینوفارم «کیفیت پایین» در کشور


اورژانس رازی- اهواز
اورژانس رازی- اهواز

وزارت بهداشت ایران از ۹ شهریور تا ۱۰ شهریور، ۳۳ هزار و ۱۷۰ مورد جدید ابتلا به ویروس کرونا در کشور را تأیید کرد.

بر اساس این آمار در این ۲۴ ساعت، ۵۹۹ نفر دیگر در اثر ابتلا به کرونا جان خود را از دست دادند.

بسیاری از جمله تعدادی از مقامات ایران معتقدند آمار واقعی مرگ و ابتلا در ایران چند برابر ارقام رسمی است. بر اساس آمار ارائه شده، در حال حاضر ۷ هزار و ۸۶۰ بیمار در بخش‌های مراقبت‌های ویژه بستری هستند.

  • ۴۰درصد از قربانیان کرونا در ایران در بهشت زهرا دفن شده‌اند

مدیر عامل سازمان بهشت زهرا تهران می‌گوید از ابتدای شیوع کرونا در ایران تا روز هشتم شهریور، ۴۱ هزار و ۵۹۱ نفر که به دلیل ابتلا به کرونا جان باخته‌اند در بهشت زهرا به خاک سپرده شده‌اند.

سعید خال گفت معادل ۴۰ درصد قربانیان سراسر ایران در بهشت زهرا تدفین شده‌اند. به گفته آقای خال، افراد فوت شده شامل ۲۴ هزار و ۸۳۸ مرد و ۱۶ هزار و ۷۵۳ زن بوده‌اند.

  • وعده یک هفته «پرواکسن» با واردات ۵ میلیون دز

مقامات دولت ابراهیم رئیسی با وعده سرعت بخشیدن به واکسیناسیون و رسیدگی به وضعیت بحرانی کرونا در کشور کار خود را آغاز کرده‌اند.

بهرام عین‌اللهی، وزیر بهداشت دولت رئیسی با اعلام اینکه قرارداد واردات واکسن منعقد شده است گفت تا آخر مهرماه حدود ۴۰ تا ۵۰ میلیون دز واکسن وارد می‌شود.

آقای عین‌اللهی تأکید کرد که در «دهه فجر» پایان واکسیناسیون اعلام خواهد شد.

وزیر بهداشت ایران همچنین گفت برای واکسیناسیون، منابع داخلی کفایت نمی‌کند و «به ۱۲۰ میلیون دز واکسن» نیاز است.

پیشتر، کریم همتی، رئیس جمعیت هلال احمر ایران، میزان دزهای لازم برای « خروج کشور از بحران کرونا» را ۱۸۰ میلیون دز برآورد کرده بود.

رضا زبیب، دستیار وزیر خارجه و مدیرکل شرق آسیا و اقیانوسیه در حساب توئیتری خود گفت ۵ میلیون دز واکسن طی روز پنجشنبه وارد می‌شود و او هفته پیش رو را «هفته‌ای پرواکسن» خواند.

  • کمبود واکسن در اصفهان و شناسایی هزار و ۷۲۲ بیمار جدید در ۲۴ ساعت

به رغم وعده واردات و شتاب گرفتن واکسیناسیون در ایران از آغاز به کار دولت جدید، کمبود واکسن و تعطیلی مراکز واکسیناسیون در نقاط مختلف کشور از جمله اصفهان همچنان ادامه دارد.

مسئول بیماری‌های واگیر مرکز بهداشت استان اصفهان می‌گوید ۱۲۰ هزار دز واکسن روز جمعه وارد اصفهان شد که سه‌شنبه مصرف شد و تا رسیدن محموله جدید باید منتظر ماند.

کمال حیدری، معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در گفتگو با ایسنا اعلام کرد که « تا چند روز دیگر» واکسن به اصفهان می رسد و مراکز تجمیعی واکسیناسیون بازگشایی می شوند.

طاهره چنگیز، رئیس دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با اشاره به کمبود دز دوم واکسن آسترازنکا گفت در صورت افتادن فاصله بیش از سه ماه و نیم میان دو دز واکسن، باید «اقدام جبرانی» انجام شود.

در همین حال، آرش نجیمی، سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان از شناسایی یک هزار و ۷۲۲ بیمار جدید مبتلا به کرونا در مراکز درمانی تحت پوشش این دانشگاه طی ۲۴ ساعت اخیر خبر داده است.

  • تعطیلی مراکز واکسیناسیون در کرمانشاه

علیرضا طلوعی، رئیس مرکز بهداشت شهرستان کرمانشاه به خبرگزاری ایرنا گفت که برخی از مراکز واکسیناسیون در شهر کرمانشاه به دلیل کمبود واکسن تا اطلاع ثانوی تعطیل شده‌اند.

از طرفی، ابراهیم شکیبا، رئیس مرکز بهداشت استان کرمانشاه به خبرگزاری ایسنا گفته است که با ورود محموله‌های جدید واکسن از یازدهم شهریور، تمامی مراکز فعال خواهند شد.

  • رئیس بیمارستان سینا تهران: «اگر واکسن‌ها اسفند تزریق می‌شد جلوی این حجم از مرگ گرفته می‌شد»‌

محمد طالب‌پور، رئیس بیمارستان سینای تهران، با اشاره به اینکه هیچ مورد فوتی در میان مراجعانی که دوره زمانی کافی از دو دز واکسن آنها گذشته باشد دیده نشده است، گفت: «اگر این واکسن‌ها اسفندماه به مردم تزریق می‌شد، جلوی این حجم از مرگ‌ومیر گرفته می‌شد»

آقای طالب‌پور با اشاره به کمبود نیروی انسانی برای ایجاد بخش مراقب‌های ویژه جدید در این بیمارستان، گفت «با وجود اینکه با رقم‌های بیشتر هم پیشنهاد کار در این بخش را ارائه کردیم اما کسی نمی‌آید.»

  • معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قم : «قم هنوز به قله پیک پنجم نرسیده است.»

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قم نیز تأکید کرد که این استان هنوز به قله پیک پنجم نرسیده است. سیامک محبی گفت: «با عادی انگاری شاهد روند سینوسی این موج دراستان هستیم.»

آقای محبی گفت هفته گذشته حدود ۱۹ هزار آزمایش در قم انجام شد که بیش از چهار هزار و ۷۰۰ مورد آنها مثبت اعلام شد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم نیز شمار بیماران بدحال را در چند ماه اخیر کم سابقه خواند و گفت ۲۵۹ بیمار بدحال در بخش مراقبت های ویژه مراکز درمانی استان بستری هستند.

محمدرضا قدیر گفت ۹۹۷ بیمار در مراکز درمانی استان بستری هستند و احتمال چهاررقمی شدن این آمار در روزهای آینده وجود دارد.

  • معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی آبادان: « در شرایط جنگی قرار داریم.»

فرهاد ابول نژادیان، رئیس دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز از کمبود تخت بیمارستانی خبر داد و گفت حتی در راهروی برخی از بیمارستان‌های استان خوزستان بیمار بستری شده است.

مهدی کریمی، معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی آبادان نیز با اشاره به مرگ و میر بالای بیماران کرونا در این منطقه آن را به «شرایط جنگی» تشبیه کرد و گفت «تنها بوی باروت استشمام نمی‌شود و رنگ خون دیده نمی‌شود.»

آقای کریمی به خبرگزاری ایسنا گفت در پی عدم تأمین نیرو، پذیرش بیماران کرونا در مصلای آبادان و مسجد جامع خرمشهر و به صورت سرپایی انجام می‌شود.

  • واکنش سخنگوی ستاد مقابله با کرونا به تزریق سینوفارم کیفیت پایین در ایران

سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا به مطلبی که روزنامه «جهان صنعت» در مورد واکسن چینی سینوفارم نوشته بود واکنش نشان داد.

این روزنامه، در مطلبی با عنوان «رمزگشایی کیفیت سینوفارم» نوشته بود: «واکسن سینوفارم چینی دو نوع دارد که در دو شرکت مختلف با دو کیفیت متفاوت تولید می‌شوند. نوع اول در سایت ووهان با کیفیت کمتر تولید و با قیمت هر عدد ۱۰ دلار به فروش می‌رسد. دیگری ساخت پکن است که در شهر پکن با کیفیت بیشتر و با قیمت هر عدد ۲۵ دلار تولید و فروخته می‌شود.»

علیرضا رئیسی، سخنگوی ستاد ملی مقابله در گفتگو با ایرنا گفت «سینوفارمی که در ایران تزریق می‌شود تفاوتی با سینوفارم‌های دیگر ندارد و قضاوت در خصوص این واکسن براساس قیمت صحیح نیست.»

آیت‌الله خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی ایران پیشتر ورود واکسن‌های موثر غربی به کشور را ممنوع اعلام کرده بود، تصمیمی که بسیاری آن را با شمار بالای مرگ و میر‌ها در ایران مرتبط می‌دانند. رهبر جمهوری اسلامی از آنجایی که تاکید بر نزدیکی روابط با پکن دارد، مقامات ایران نیز به واکسن‌های چینی رو آوردند.

اما به گزارش نیویورک تایمز، در کشورهای جنوب شرق آسیا، شش ماه بعد مقامات چندین کشور در تاثیرگذار بودن واکسن‌های چینی، به ویژه در برابر گونه دلتا که به سرعت منتقل می‌شود، تردید پیدا کرده‌اند و سعی دارند واکسن‌های موثر آمریکایی وارد کنند.

XS
SM
MD
LG