جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا، در گفتگوهای جداگانه با نخست وزیر اسرائيل و رئیس تشکیلات خودگردان فلسطینی در خصوص درگیریها در غزه صحبت کرد.
کاخ سفید روز شنبه با انتشار بیانیهای اعلام کرد که جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا، روز شنبه در تماس با بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائيل، درباره ایمنی و امنیت خبرنگاران در جریان درگیریهای جاری اسرائيل و گروه حماس در غزه، ابراز نگرانی کرده است.
بر اساس این بیانیه، رئیس جمهوری آمریکا ضمن تأکید بر «حمایت قوی» خود از «حق اسرائیل برای دفاع از خود علیه حملات راکتی حماس و دیگر گروههای تروریستی در غزه»، حملات بدون تبعیض به شهرهای اسرائيل را محکوم کرد.
او گفت که درگیریهای جاری باعث کشته شدن اسرائیلیها و فلسطینیهای غیرنظامی شده است.
کاخ سفید گفت که رئیس جمهوری آمریکا، نخست وزیر اسرائيل را در جریان آخرین تماسهای «سطح بالای» آمریکا با شرکایش در منطقه در خصوص درگیریهای جاری قرار داد.
رئیس جمهوری آمریکا همچنین در خصوص خشونت های گزارش شده بین اعراب و یهودیان در مناطق مختلف اسرائيل و رویارویی های خشونت بار در «کرانه باختری» ابراز نگرانی کرد و حمایت خود را از گام هایی که «مردم فلسطینی بتوانند از کرامت، امنیت، آزادی، و فرصت های اقتصادی که سزاوار آن هستند» برخوردار شوند، ابراز کرد.
به گزارش خبرگزاری رویترز، بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائيل، نیز به پرزیدنت بایدن گفت که اسرائیل «هر چه در توان دارد برای آسیب نزدن» به کسانی که در درگیری این کشور با حماس و دیگر گروههای غزه شرکت ندارند، انجام میدهد.
دفتر آقای نتانیاهو در اطلاعیهای گفت که «نخست وزیر از رئیس جمهوری [بایدن] به دلیل حمایت آمریکا از حق ما برای دفاع از خودمان تشکر کرد.»
خبرگزاری آسوشیتدپرس میگوید که این تماس بعد از ویران شدن یک ساختمان محل استقرار رسانهها در غزه صورت گرفته است.
به نوشته رویترز، سخنگوی محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطینی، نیز اعلام کرد که وی روز شنبه یک تماس تلفنی «مهم» از سوی رئیس جمهوری آمریکا دریافت کرد. این اولین تماس تلفنی دو رهبر از زمان ورود جو بایدن به کاخ سفید در ماه ژانویه است. جو بایدن روز جمعه فرستادهای را راهی منطقه کرد تا تلاش کند آرامش برقرار شود.
در پی حمله هوایی اسرائیل به ساختمان محل استقرار دفترهای رسانه های بین المللی در غزه و تخریب آن، جن ساکی، سخنگوی کاخ سفید، در توئیتی که روز شنبه ۲۵ اردیبهشت منتشر کرد گفت آمریکا به طور مستقیم با اسرائيل تماس گرفته و به این کشور اعلام کرده است که اطمینان یافتن از امنیت روزنامه نگاران و رسانههای مستقل، یک مسئولیت بسیار مهم است.
پیشتر خبرگزاری ها گزارش داده بودند که یک ساختمان بلندمرتبه در غزه که دفترهای رسانه های مهم بین المللی نظیر آسوشیتدپرس و شبکه الجزیره در آن قرار داشت، در پی یک هشدار قبلی از سوی ارتش اسرائیل مبنی بر اینکه قرار است هدف حمله این نیرو قرار بگیرد، از سوی ارتش اسرائيل تخریب شد.
خبرگزارش آمریکایی آسوشیتدپرس و همچنین شبکه الجزیره که در قطر مستقر است، این حمله را محکوم کردند. الجزیره، اسرائيل را متهم کرد در «اقدامی آشکار» خواسته است که خبررسانی از درگیری ها میان اسرائيل و حاکمان باریکه غزه - گروه حماس - را متوقف کند.
«کمیته بین المللی حفاظت از روزنامه نگاران» نیز در بیانیه ای با محکوم کردن حمله اسرائيل به این ساختمان گفت اسرائیلی ها می دانند که رسانه ها در کجا قرار دارند.
در آمریکا، «انجمن قلم آمریکا» که از آزادی بیان و ادبیات حمایت و آن را ترویج می کند نیز حمله اسرائیل به ساختمان استقرار دفترهای رسانه های بین الملی را «عمیقا نگران کننده» خواند. به گزارش آسوشیتدپرس، این انجمن خواستار توضیحاتی «با جزئیات» شد که چرا این ساختمان ۱۲ طبقه هدف حمله ارتش اسرائیل قرار گرفت.
اسرائيل طی روزهای گذشته اعلام کرده است اماکنی را که مورد استفاده حماس است هدف قرار می دهد.
میشل باشله، رئیس امور حقوق بشری سازمان ملل متحد، نیز روز شنبه با صدور بیانیه ای، هر دو طرف - اسرائيل و حماس - درگیر را در افزایش خشونت ها مقصر دانست و آنها را متهم کرد که به جای آنکه خشونت ها را کاهش دهند، به دنبال تحریک به افزایش خشونت هستند.
باشله در بیانیه خود هشدار داد که شلیک انبوه راکت هایی که گروه های مسلح فلسطینی بدون تبعیض از جمله به مناطق پرجمعیت اسرائيل شلیک می کنند، «نقض آشکار قوانین انسانی بین المللی است» و به مثابه جرائم جنگی به شمار می رود. باشله همچنین گفت درباره برخی حملات ارتش اسرائيل به غزه نگرانی وجود دارد.
از سوی دیگر، گزارش شده که اسماعیل قاآنی، فرمانده «نیروی قدس» سپاه پاسداران در ایران، با اسماعیل هنیه، رهبر حماس تماس گرفته است. به نوشته آسوشیتدپرس، گزارش شده که قاآنی حماس را به خاطر «پاسخی موفقیت آمیز و خاص» به اسرائیل ستوده است.
مقامات اسرائيلی و آمریکایی بارها گفته اند که تجهیزات نظامی حماس را ایران فراهم می کند. مقامات حماس نیز ایران را به خاطر ارسال سلاح ستوده اند.
وزیران خارجه مصر و عربستان سعودی نیز در تماس با هم خواستار توقف فوری درگیری ها میان اسرائيل و حماس در غزه شدند.
همچنین به نوشته آسوشیتدپرس، در روز شنبه اعتراضات و تجمعاتی در ارتباط با درگیری های غزه در شمری ازکشورها نظیر عراق، لبنان، و اسپانیا برگزار شد.
از سوی دیگر، خبرگزاری رویترز به نقل از منابع پزشکی و امنیتی مصر گزارش داد که آن کشور روز شنبه ده دستگاه آمبولانس به غزه فرستاد تا زخمیهای حملات هوایی اسرائيل را به بیمارستان های غزه منتقل کند.
به نوشته رویترز، این آمبولانس ها از گذرگاه مرزی رفح وارد غزه شدند و قرار است پنج آمبولانس دیگر نیز به غزه بروند. گفته شده است که سه بیمارستان مصر نیز آماده درمان مجروحان هستند.