لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۱۶:۲۵

کاهش ۶۵ و نيم درصدی واردات نفت ژاپن از ايران در ماه آوريل


توکیو - رويترز

واردات نفت خام ژاپن از ایران در ماه آوریل نسبت به سال گذشته ۶۵ و نيم درصد کاهش یافت. اين تنزل پیش از کاهش عمیق تری است که خود را احتمالاً از ماه ژوئیه به دلیل دشواری های ناشی از گزندگی تحریم های غرب در انجام معامله با جمهوری اسلامی، نشان خواهد داد.
کاهش دو رقمی بخشاً به دلیل زمان بندی ترخيص گمرکی محموله های نفتی بوده است. ماه گذشته، مرکز اطلاعات وزارت دارايی ژاپن اعلام کرد واردات نفت خام ایران از گمرک آن کشور در ماه مارس تنها ۶ و سه دهم درصد نسبت به سال قبل، کاهش داشته است.
خریداران نفت خام ژاپن واردات خود را به دليل موانع موجود بر سر پرداخت، حمل و نقل و بيمه نفت که در اثر رعایت تحریم های بين المللی به وجود آمده است، کاهش می دهند.
آمريکا و اروپا در تلاشند درآمدهای ایران از صادرات نفت را تقليل دهند تا جمهوری اسلامی ايران وادار شود برنامه هسته ای خود را که به اعتقاد آنها برای دستیابی به سلاح اتمی است و به گفته تهران برای توليد برق است، متوقف کند.
ژاپن حدود روزانه ۱۲٣۰۰۰ بشکه نفت در ماه مه از ايران بارگيری می کند که به اندازه ماه آوريل است، معامله گران در اوایل این ماه گفتند اين مقدار حدود ۶۰ درصد کمتر از ٣۰۵۱۱۴ بشکه در روز نفتی است که بطور متوسط واردات از ایران در سه ماهه اول سال بود.
واردات نفتی ماه آوريل که از گمرک ژاپن ترخيص شده است حدود ۱۱۹۰۰۰ بشکه بود.
کاهش واردات حتی پس از آن است که ژاپن در ماه مارس اجازه شش ماه معافيت را از تحریم های مالی مربوط به ایران ایالات متحده، دريافت کرد. و همچنين به رغم افزایش کلی تقاضا برای نفت در ژاپن است که در پی فاجعه هسته ای سال گذشته در فوکوشيما مشاهده می شود.
با این حال، صادرات نفت ایران، که در سال گذشته به ۲ و دو دهم میلیون بشکه در روز رسيد در ماه مه تنزل بيشتری نکرد گرچه در ماه مارس شديداً کاهش يافت. به تفسير کارشناسان دليل عدم کاهش بيشتر اين است که مشتريان اصلی در اروپا و آسيا پيشاپيش اعمال تحريم های اروپا خريد خود را در ماه مه افزايش داده اند.
آمار رسمی روز سه شنبه نشان داد که کره جنوبی در ماه آوریل نسبت به ماه مارس حدود ۶۰ درصد بیشتر نفت خام از ایران وارد کرده و بدينگونه خريد خود را در سال جاری ميلادی به بالاترين رقم رساند. و روند تنزلی را که در ماه ژانويه پس از اعلام محدوديت های آمريکا عليه ايران آغاز شده بود، در جهت عکس رقم زد.
چین، دومین مصرف کننده بزرگ نفت در جهان و یکی دیگر از خریداران عمده نفت خام ایران در آسيا، واردات نفت خود را از ایران در ماه آوریل در مقايسه با ماه مارس ۵۰ درصد افزایش داد که پس از حل و فصل اختلاف قیمت گذاری، به انجام رسيد.
تحریم های اتحادیه اروپا در مورد ایران تأثير خود را در ماه ژوئیه نشان خواهد داد. برای خریداران ژاپنی پیدا کردن پوشش بیمه برای کشتی های حامل نفت ایران، به دلیل اتکا بر بیمه گران اروپايی، مسأله ساز شده و می تواند قابليت آنها را برای بارگيری نفت، شديداً محدود کند.
مقامات دولتی گفته اند درصورتيکه تلاشهای لابی توکيو نتواند برای متقاعد کردن اتحادیه اروپا جهت برقراری معافيت از ممنوعیت بیمه واردات نفت خام ایران به نتيجه برسد، خود دولت ژاپن عهده دار بيمه کردن محمولات نفتی ايران برای شرکت های آن کشور خواهد شد.
ایران و قدرت های جهانی توافق کرده اند دیدار مجددی در ماه آینده داشته باشند تا بلکه بن بست بر سر برنامه هسته ای تهران را که در مذاکرات بغداد توانست قدری گشايش نشان دهد، به نتيجه برسانند.
آمار وزارت دارايی ژاپن نشان می دهد واردات نفت خام از ايران در ماه آوريل ۱۱۸۴۵۰ بشکه در روز بوده که ۶۵ و نيم درصد از سال پيش و ۶۷ و هفت دهم درصد از ماه مارس، کاهش داشته است.
بطور کلی واردات نفت خام ترخيص شده از گمرک ژاپن ۱۲ و نه دهم درصد نسبت به ماه مشابه سال قبل که ۴ میلیون بشکه در روز بود، افزایش نشان می دهد.
روز پنجشنبه آمار وزارت اقتصاد، تجارت و صنعت ژاپن که با آمار گمرک متفاوت است و بيشتر مورد توجه قرار می گيرد، به همراه گزارش حجم محمولات فرستاده شده به پالايشگاه ها و ترمينال های نفت، منتشر خواهد شد.
XS
SM
MD
LG