لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۲۹ شهریور ۱۴۰۳ ایران ۰۳:۵۸

ماجرای عصای چراغ‌دار یکی از مسافران تایتانیک که جان ۲۶ نفر را نجات داد


کشتی تایتنیک، پیش از شروع سفر بدفرجامش - ۱۰ آوریل ۱۹۱۲
کشتی تایتنیک، پیش از شروع سفر بدفرجامش - ۱۰ آوریل ۱۹۱۲

وقتی کشتی «تایتانیک» در سال ۱۹۱۲ در آب های یخ زده فرو می رفت، یک قایق نجات حامل زنده‌ماندگان این سانحه با استفاده از چراغ قوه ای که در عصای یکی از زنان مسافر بود، نجات پیدا کرد.

به گزارش سایت علمی «لایو ساینس»، این عصا - که از برخی از اولین پلاستیک های جهان ساخته شده – اکنون به حراج گذاشته شده است و انتظار می رود که حداقل به قیمت ۱۰۰ هزار دلار به فروش برود.

صاحب اصلی این عصا، «الا وایت»، از این عصای چراغ‌دار که با باتری کار می کرد برای هدایت قایق نجات در شب تاریک و برای علامت دادن به امدادگران استفاده کرد.

خانم «جی. استورات (الا) وایت» که در آن زمان ۵۵ ساله بود با همراه خود «ماری گرایس یانگ» ۳۶ ساله که معلم پیانو بود، برای سفر به اروپا رفته بودند و در حال بازگشت به قصر خود در در شهر وستچستر در ایالت نیویورک بودند.

پس از اصابت کشتی تایتانیک به کوه یخی، خانم وایت و خانم یانگ جزو افراد خوش شانسی بودند که توانستند به قابق نجات منتقل شوند. آنها سوار قایق نجات شماره ۸ شدند که دومین قایقی بود که تایتانیک را ترک کرد. سرنشینان این قایق ۲۲ زن و ۴ مرد بودند.

مجله «اطلس آبسکیورا» گزارش داده مردها که هر چهار نفر گارسن بودند، هیچکدام نمی دانستند چطور پارو بزنند و زن ها بودند که کنترل را به دست گرفته و قایق را با کمک نور عصای چراغ‌دار خانم وایت به کشتی امدادگران هدایت کردند.

https://gdb.voanews.com/6A93B43A-98B2-45DB-8109-0792592FEB29.gif

XS
SM
MD
LG