لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۳ خرداد ۱۴۰۳ ایران ۰۹:۵۵

گزارش: نشست موسسه پژوهشی بنياد آمريکای نو در واشنگتن


گزارش: نشست موسسه پژوهشی بنياد آمريکای نو در واشنگتن
گزارش: نشست موسسه پژوهشی بنياد آمريکای نو در واشنگتن

آينده تسليحات اتمی ديگر يک امر مختص به روسيه و آمريکا نيست وقدرتهای اتمی مانند چين، هند، اسراييل و پاکستان، و حضور بالقوه ايران در اين جمع، مساله خلع سلاح اتمی را پيچيده تر ميکنند.

موسسه پژوهشی بنياد آمريکای نو در واشنگتن اين موضوع را در جلسه ای در روز چهارشنبه به بحث گذاشته بود. در اين جلسه جوزف سيرينسيونه که سالها در مقام حرفه ای در کميته های خدمات نيروهای مسلح و در امور امنيت ملی و اتمی فعال بوده است، تريتا پارسی موسس شورای ملی ايرانيان - آمريکاييان و چند تن ديگر از صاحب نظران شرکت داشتند که در مورد مسايل و خطرهای اتمی در خاورميانه و مسايل جاری ايران ومنطقه به بحث و تحليل پرداختند.

بحث اصلی جلسه براين مبنا قرار داشت که ترتيب و برنامه های اتمی دو ابرقدرت اتمی جهان، آمريکا و روسيه تأثير ژرفی بر درک کشورهای اتمی جهان و اينکه چگونه به طور جدی بدنبال کسب زرادخانه اتمی بروند دارد.

جوزف سيرينسيونه معتقد است اگر نمی خواهيم کشورهای ديگر بدنبال سلاح اتمی بروند، همه کشورها بايد بسوی کاهش و نهايتا خلع سلاح اتمی بروند.

آقای سيرينسيونی در ارتباط با ايران ميگويد همکاری آمريکا و روسيه بر سر سلاحهای استراتژيک بطور واضح بر بهبود همکاری آنها بر سر ايران اثر گذارده و در اين راستا به تصويب قطعنامه های تحريم شورای امنيت و خودداری روسيه از فروش موشکهای اس – ۳۰۰ به ايران اشاره ميکند.

در حاشيه جلسه خبرنگار صدای آمريکا از آقای سيرينسيونی نظرش را در باره مساله اتمی خاورميانه جويا شد. جوزف سيرينسيونه گفت: «در همه نقاط جهان از جمله خاورميانه، اين تمايل برای کسب اعتبار و نفوذ و مسايل داخلی است که موتور تلاش دست يابی به سلاح اتمی ميشود و نگرانيهای امنيتی اسراييل نسبت به کشورهای ديگر خاورميانه نيز دليل ديگر آنست.»

اما بيشتر کشورهای عرب از جانب سلاح اتمی اسراييل احساس خطر نکرده اند، بلکه بيشتر وقتی يکی از کشورهای مسلمان دست به فعاليت اتمی ميزند موجب نگرانی آنها را فراهم می آورد و آنها را به صرافت می اندازد.

سيرينسيونی در مورد تاثير جنبشهای کشورهای عرب بر ايران چنين نظر داد که «رژيم ايران تصور ميکرد از بهارعرب بهره خواهد برد و ادعا ميکرد که انقلاب اسلامی الهام بخش جنبش ملتهای عرب بوده است. برعکس، اين جنبشها نشان داد که ملتهای عرب خواهان پيروی از الگوی انقلاب اسلامی نبوده و خواهان دمکراسی هستند.»

تريتا پارسی سخنران ديگر جلسه بود که در مورد مساله اتمی ايران گفت: «اقليتی در جمهوری اسلامی براين باورند که اتمی شدن تنها راه وادار کردن آمريکا برای ايجاد يک منطقه عاری از سلاح اتمی و پرداختن به مساله اتمی اسراييل است.»

آقای پارسی معتقد است مباحثی در ايران در حال پا گرفتن است و نيروهايی هستند که اتمی شدن را راه مقابله با تهديد اتمی نميدانند و جهان نبايد فرصت استفاده از اين مباحث را از دست بدهد.

XS
SM
MD
LG