لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ ایران ۲۰:۰۸

انتقاد ۲۰ هزار «همتی» به «برنامه هفتم»؛ احتمال بازگشت لایحه به کمیسیون تلفیق 


برنامه هفتم توسعه
برنامه هفتم توسعه

بررسی گزارش کمیسیون تلفیق «لایحه برنامه هفتم» در حالی در دستور جلسه این هفته مجلس شورای اسلامی قرار گرفته که تغییرات اعمال شده در آن واکنش‌هایی را درپی‌داشت و حتی برخی از منتقدان عملکرد کمیسیون، از «تغییر ماهیت» لایحه انتقاد کردند.

در همین رابطه تعدادی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی در نامه‌ای خطاب به رئیس مجلس خواستار توقف در رسیدگی به گزارش کمیسیون تلفیق درباره لایحه برنامه هفتم شدند و رسانه‌ها از ایجاد تغییرات گسترده کمیسیون تلفیق در «برنامه هفتم توسعه» و افزایش ۲۰ هزار «همت» [هزار میلیارد تومانی] بودجه آن خبر دادند.

براساس اعلام یک عضو «فراکسیون انقلاب» مجلس شورای اسلامی، تعدادی از نمایندگان با ارسال نامه‌ای به قالیباف خواستار توقف روند بررسی لایحه برنامه در صحن مجلس شدند و به دنبال بازگشت لایحه به کمیسیون هستند.

علی بابایی تاکید کرده که هیات رئیسه کمیسیون تلفیق «برنامه هفتم توسعه» به مصوبات این کمیسیون« دست برده» و تغییراتی را ایجاد کرده است.

به دلیل عدم شفافیت و نبود نهادهای مستقل در سیستم اقتصادی جمهوری اسلامی، آمارهای رسمی همواره با تردید کارشناسان مستقل روبه‌رو است. برهمین مبنا لازم به ذکر است که اعداد و ارقام «رسمی» که توسط نهادهای جمهوری اسلامی اعلام می‌شود قابلیت راستی‌آزمایی توسط نهادهای مستقل از حکومت را ندارند.

خبرگزاری «تسنیم» در دفاع از دولت به تغییرات ایجاد شده در لایحه پرداخته و نوشته است که کمیسیون تلفیق «برنامه هفتم توسعه» در مجلس با «تغییرات ماهوی» که در لایحه برنامه هفتم دولت ایجاد کرده، حدود ۲۰ هزار هزار میلیارد تومان [۲۰ هزار همت] هزینه جدید بر دولت تحمیل کرده است.

روزنامه «دنیای اقتصاد» نیز چهارشنبه ۲۲ شهریورماه به این موضوع پرداخته و نوشته بود که اختلافات در درون مجلس و همچنین میان «پاستور» [نهاد ریاست جمهوری] و «بهارستان» [مجلس شورای اسلامی] درباره تغییرات در لایحه «برنامه هفتم» بالا گرفته است؛ آن‌چنان‌که برخی نمایندگان در حال نگارش نامه‌ای به قالیباف هستند تا این لایحه از دستور کار صحن مجلس خارج شود.

این روزنامه اقتصادی به نقل از رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس نیز تاکید کرده بود که «احکام ارجاعی» در گزارش نهایی رئیس کمیسیون تلفیق اعمال نشده و برخی احکام نیز مشخص نیست چه زمانی به گزارش اضافه شده است.

هرچند حمیدرضا پورابراهیمی گفته است که آنچه در کمیسیون تلفیق انجام شد «مغایر قانون» است و «از این جهت نسبت به این موضوع به‌شدت انتقاد داریم»؛ اما به نظر می‌رسد مجلس به دنبال بررسی این لایحه از اواخر هفته جاری است و در همین رابطه خبرهایی نیز مبنی بر سه شیفته شدن مجلس برای ایجاد سرعت در بررسی این لایحه شنیده می‌شود.

لازم به ذکر است که هفته گذشته مجلس شورای اسلامی اجرای برنامه ششم توسعه را تا پایان سال جاری شمسی تمدید کرد. پیش از این برنامه ششم توسعه برای شش ماه اول سال جاری تمدید شده بود. برنامه پنج ساله ششم توسعه در سال ۱۴۰۰ به پایان رسیده بود اما دولت حسن روحانی در ماه‌های آخر اقدامی برای تهیه لایحه برنامه هفتم انجام نداد.

XS
SM
MD
LG