یک روز پس از رد شدن لایحه بودجه در مجلس شورای اسلامی یک نماینده مجلس لایحه دولت را بودجهای با بیش از ۳۰۰ هزار میلیارد تومان کسری دانست و یک اقتصاددان آن را به «دفتر حساب و کتاب» تشبیه کرد.
یک عضو کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات در این رابطه گفت: «مهمترین و اولین عامل رای ندادن مجلس به کلیات لایحه بودجه ۱۴۰۳ بحث کسری بالای ۳۰۰ هزار میلیارد تومانی غیر قابل جبران بود.»
جبار کوچکینژاد، تاکید کرده که عدم تطابق لایحه بودجه با «برنامه هفتم» نیز از دیگر عوامل رد شدن بودجه بود. این ایراد مجلس به لایحه بودجه در حالی است که لایحه «برنامه هفتم توسعه» هنوز تبدیل به قانون نشده و پس از تصویب در مجلس، در حال حاضر در انتظار دریافت نظر شورای نگهبان است.
موضوع افزایش درآمدهای مالیاتی در لایحه بودجه سال آینده نیز مورد اشاره نمایندگان مجلس در جلسه علنی دیروز سه شنبه ۲۱ آذرماه بود که یک اقتصاددان در این زمینه میگوید: «جیب مردم هر روز خالیتر میشود تا قلک مالیات پر شود و ماحصل آن این است که هر روز قسمت عمرانی کشور ضعیفتر میشود.»
پیمان مولوی به روزنامه «اعتماد» گفته است که بودجه در ایران یک ماهیت عملیاتی ندارد و ماهیت آن بیشتر حسابداری است و با افزایش تورم یک سمتش رشد میکند و سمت دیگرش را با روشهای ساختگی بالا میبرند.
به گفته این اقتصاددان، افزایش قیمت دلار، افزایش مالیاتها و ... از جمله این روشهای ساختگی در بودجه است. مولوی پیشبینی کرده که بودجه با کسری بسته خواهد شد و در اواسط سال آینده با کسری بودجه، «نقدینگی مجددا رکورد میزند.»
بخشهای مختلف جامعه نیز انتقاداتی به بودجه دارند. یکی از این انتقادات میزان افزایش حقوق و دستمزد در سال آینده است. براساس گزارشها پیشنهاد دولت برای افزایش حقوق در حالی کمتر از ۲۰درصد است که تورم سالانه در آبان ماه کماکان بالای ۴۰ درصد بوده است.
نمایندگان مجلس در نشست علنی دیروز ۲۱ آذر ماه با ۹۱ رای موافق، ۱۲۷ رای مخالف و ۱۰ رای ممتنع، با کلیات لایحه بودجه ۱۴۰۳ کل کشور که توسط دولت ابراهیم رئیسی پیشنهاد شده بود مخالفت کردند.
کمیسیون تلفیق بودجه ۱۴۰۳ مجلس شورای اسلامی، در گزارشی اعلام کرد که در سال آینده اعتبارات پرسنلی کارکنان و حقوق بازنشستگان و سایر مزایای آنها با مشکل روبرو خواهد شد.