لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۲۸ فروردین ۱۴۰۳ ایران ۲۳:۵۶

رهبران معترضان تايلند پس از يورش ارتش تسليم شدند


دولت تايلند می گويد نيروهای امنيتی آن کشور توانسته اند منطقه بازرگانی بانکوک را در عملياتی که دست کم چهار کشته داشته است، از مخالفان پس بگيرند. يک خبرنگار ايتاليايی در ميان کشته شدگان است.

رهبران معترضان به تظاهرات دو ماهه خود پس از يورش ارتش، پايان دادند. دست کم چهار تن از رهبران سرخ پوشان گفتند برای اجتناب از خونريزی بيشتر، به نيروهای پليس تسليم شده اند.

روز سه شنبه در حاليکه دولت تايلند پيشنهاد ميانجيگری از سوی مجلس سنای آن کشور را رد کرد، ارتشِ تايلند پست های بازرسی و دسته های گشتی را به ويژه در محلی که معترضان موسوم به سرخ پوشان در آنجا چادر زده بودند، افزايش داد. نيروهای امنيتی تايلند وارد اردوگاه مخالفين در منطقه بازرگانی پايتخت شدند و سرکوب مخالفان شدت يافت.

حمله تهاجمی ارتش بامداد روز چهارشنبه، زمانی آغاز شد که سربازان با وسائل نقليه زرهی، سنگر های مخالفان را مورد حمله قرار دادند. سرخ پوشان نيز با آتش زدن باريکادهای خود دود غليظی در هوا به راه انداختند.

«اتيت وُنگِنانگ تِئوی» يکی از اعضای کابينه نخست وزير تايلند روز سه شنبه اعلام کرد «دولت بانکوک تنها در صورتی اجازه ميانجيگری به مجلس سنا خواهد داد که معترضان به تظاهرات و اعتصابات خود پايان دهند.»

در همين حال تحصن معترضان در مرکز شهر بانکوک از اواخر هفته گذشته تا کنون کماکان ادامه داشته است. مخالفانِ نخست وزير تايلند با چادر زدن در مرکز پايتخت که همچنين قلب تجاری بانکوک نيز محسوب می شود، قصد داشتند تا دولت را به زانو درآوردند، اما «پانيتان واتانا ياگورن» سخنگوی دولت تايلند گفت «نيروهای ارتش آن کشور تا حد زيادی موفق به جلوگيری از پيشرفت دامنه اين تحصن به خيابان های اطراف و جمع آوری تعدادی از چادرها شده اند.»

از روز پنجشنبه گذشته که معترضان به برپايی چادر و آتش زدن لاستيک خودرو در مرکز بانکوک مبادرت کرده بودند بيش از ۳۰ نفر در جريان درگيری با نيروهای ارتش کشته شدند.

يکی از رهبران سرخ پوشان تايلند ابراز اميدواری کرده بود که دولت بانکوک با پذيرفتن هرچه زودتر پيشنهاد ميانجيگری مجلس سنا به بحرانِ جاری در کشور و کشته شدن تعداد بيشتری از غيرنظاميان خاتمه دهد. از سوی ديگر سازمان ملل متحد گفت که تايلند بايد از لبه پرتگاه فاصله بگيرد و خواستار شروع مذاکره برای پايان درگيری ميان تظاهرکنندگان و نيروهای دولتی شده است.

ناوی پيلای، سرپرست امور حقوق بشر سازمان ملل متحد، روز سه شنبه گفت «پس از پنج روز خشونت که با مرگ بيش از ۳۰ نفر نيز همراه بوده است، اين خطر وجود دارد که کنترل بانکوک از دست مقامات خارج شود. پيشتر، مخالفان نخست وزير تايلند، خواهان ميانجيگری سازمان ملل متحد نيز شده بودند اما دولت بانکوک با اين پيشنهاد نيز موافقت نکرده و اعلام کرد که هيچ کشور و يا نيروی خارجی، حقِ دخالت در امور داخلی تايلند را ندارد.

معترضان خواهان استعفای آبهيسيت وجاجيوا نخست وزير تايلند و برگزاری انتخابات تازه هستند نخست وزير تايلند اعلام کرد که عمليات ارتش اين کشور عليه مخالفان دولت در بانکوک ادامه خواهد يافت.

XS
SM
MD
LG