لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۲۰ آبان ۱۴۰۳ ایران ۰۴:۵۴

تعداد کشته‌های حادثه اتوبوس در دانشگاه آزاد به ۱۰ نفر رسید


مدیرعامل ستاد معاینه فنی خودرو تهران گفت این اتوبوس «معاینه فنی» نداشت و شش سال پیش «از رده خارج» شده بود.
مدیرعامل ستاد معاینه فنی خودرو تهران گفت این اتوبوس «معاینه فنی» نداشت و شش سال پیش «از رده خارج» شده بود.

با مرگ یکی دیگر از مجروحان حادثه واژگونی اتوبوس در واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی، تعداد جان باختگان این حادثه به ۱۰ نفر افزایش یافت.

مجتبی خالدی، سخنگوی اورژانس کشور، خبر داد که بامداد امروز چهارشنبه پنجم آذر ماه (۲۶ دسامبر) یکی از مجروحان این حادثه رانندگی به نام «محمدرضا فضیلتی‌نیا» جان خود را در بیمارستان از دست داد.

همزمان پیمان صابریان، رئیس اورژانس تهران، جدیدترین آمار تلفات این حادثه را اعلام کرد. به گزارش ایسنا در حال حاضر دست‌کم ۲۷ نفر در چهار بیمارستان بستری شده‌اند که هویت سه تن از آن‌ها مشخص نیست. از میان ده نفری که جان خود را از دست داده‌اند هم هویت یک نفر احراز نشده است.

حوالی ساعت ١٢ ظهر سه شنبه چهارم دی‌ماه، یک اتوبوس حامل دانشجویان در واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی واژگون و موجب زخمی و کشته شدن چندتن از دانشجویان شد.

روز گذشته عباس زارع‌نژاد، مشاور وزیر بهداشت، خبر داده بود که حال هفت تن از زخمی‌های این تصادف که در بیمارستان هستند «وخیم» است.

علت حادثه در ابهام

درباره این حادثه تناقض های زیادی مطرح است.

نواب حسینی‌منش، مدیرعامل ستاد معاینه فنی خودرو شهر تهران، به خبرگزاری فارس گفت این اتوبوس «معاینه فنی» نداشت و شش سال پیش «از رده خارج» شده بود. او اضافه کرده بود که استاندار تهران پیش از این بخشنامه صادر و اعلام کرده بود که «خودروهای فاقد معاینه فنی ادارات هم حق تردد» ندارند؛ اما از این ماشین استفاده می‌شد.

پیش از این ایسنا در گزارشی به نقل از برخی دانشجویان این واحد دانشگاهی نوشته بود که اتوبوس‌های حمل و نقل دانشجویان «بعضا مستهلک هستند و ایمنی درستی ندارند.» دانشجوی دیگری هم گفته بود که اتوبوس‌های این دانشگاه «همگی مستهلک هستند و تعداد آنها کافی نیست و بیشتر از ظرفیت و حدود ۶۰ تا ۷۰ نفر دانشجو را سوار می‌کنند.»

پیشتر ابراهیم کلانتری، معاون فرهنگی-دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی، به خبرگزاری فارس گفته بود که دلیل این تصادف «سکته» راننده اتوبوس بوده است.

با این حال قاضی شهریاری معاون دادستان تهران و سرپرست دادسرای جنایی، گفت که در کالبدشکافی راننده اتوبوس علایم مربوط به سکته قلبی یا مغزی تشخیص داده نشد.

عباس جعفری دولت آبادی، دادستان تهران، شب گذشته گفته بود «۲ نفر از افراد اعم از پیمانکار حمل و نقل و مسئول تاسیسات» دانشگاه بازداشت و دو نفر از مسئولان دانشگاه هم به دادستانی احضار شده‌اند.

ایران از جمله کشورهایی است که نرخ مرگ و میر به دلیل تصادف رانندگی در آن بالا است. بر اساس آمار اعلام شده در سال ۱۳۹۶ در ایران ۱۶ هزار و ۲۰۱ نفر به دلیل حوادث ترافیکی جان خود را از دست داده‌‌اند.


https://gdb.voanews.com/DB8B35EC-8161-4D0C-8176-61890B65E8A4.gif

XS
SM
MD
LG