یک روز پس از انتشار خبر حکم تازه علیه یاسین رامین از سوی شعبهای در دیوان عالی کشور، خبرگزاری «تسنیم»، وابسته به نهادهای امنیتی، پیگیر صدور «اعلان قرمز» پلیس اینترپل برای بازگرداندن او به ایران شده است.
این خبرگزاری حکومتی در خبری نوشته که بر اساس «پیگیریهای» خبرنگار این رسانه از «پلیس بین الملل فراجا» تا به «امروز درخواستی از سوی قوه قضائیه برای صدور اعلان قرمز» به پلیس ابلاغ نشده است.
به نوشته تسنیم رای دیوان عالی در بهمن ماه سال ۱۴۰۲ صادر و تنظیم شده است و حدود ۳ ماه از صدور این حکم میگذرد. این در حالی است که خبر این حکم روز گذشته در رسانههای ایران به شکل گستردهای منتشر شد.
روز گذشته رسانههای حکومتی با انتشار گزارشی خبر دادند که یاسین رامین، فرزند یکی از مقامات سابق جمهوری اسلامی، که به همراه همسرش مهناز افشار در آلمان بهسر میبرد، با رای دیوان عالی و نقض رأی دادگاه تجدیدنظر مبنی بر تبرئه، به سه سال حبس و جریمه ۸۷۳.۸۸۷ یورویی محکوم شده است.
به گزارش خبرگزاری میزان، ارگان رسانهای قوه قضاییه جمهوری اسلامی، دیوان عالی کشور با صدور رأی نهایی در پرونده «اختلاس» یاسین رامین از سازمان تدارکات پزشکی جمعیت هلال احمر «با توجه به احراز انتساب جرم خیانت در امانت» و «انتقال مال غیر» او را مجرم شناخت.
در «دادنامه صادره از سوی شعبه نوزدهم دیوان عالی کشور» ذکر نشده است که مصداق این اختلاس چیست.
محکومیت یاسین رامین، بر اساس درخواست فرجامخواهی از سوی سازمان تدارکات پزشکی جمعیت هلال احمر، و رسیدگی این پرونده در دیوان عالی کشور صورت گرفت.
یاسین رامین، فرزند محمدعلی رامین، معاون مطبوعاتی دولت محمود احمدینژاد و از افراد وابسته به نهادهای امنیتی که در صداوسیما نیز سمتهایی را برعهده داشت؛ در سال ۱۳۹۸ بنا به رای دادگاه بدوی به اتهام «واردات شیرخشک فاسد» به ۱۷ سال زندان و رد مال ۲ میلیون یورویی محکوم شده بود. اما با ثبت اعتراض یاسین رامین به این رأی، پرونده در سال ۱۴۰۰ توسط دادگاه تجدیدنظر مورد رسیدگی و رأی دادگاه بدوی نقض و او از اتهامات تبرئه شد.
شکایت سازمان تدارکات پزشکی جمعیت هلال احمر از یاسین رامین به اتهام «اختلاس، تصرف غیرقانونی و حیف و میل اموال دولتی» از سال ۱۳۹۳ در جریان بوده است.
پیش از این یک منبع آگاه به صدای آمریکا گفت که برخلاف آن چه خبرگزاری فارس ادعا کرده بود، موارد اتهامی پرونده یاسین رامین چهار مورد است و هیچ ارتباطی با «واردات شیر خشک آلوده» ندارد.
یاسین رامین و همسرش مهناز افشار از سال ۹۵ و پس از برخی ادعاهای رسانهای درباره واردات شیرخشک فاسد همواره آن را تکذیب کرده و از جمله آقای رامین به وبسایت «روزآنلاین» گفته بود تنها تجارت شیر خشک زندگیاش، خرید شیر خشک برای فرزندش بوده است.
در نهایت علی فرجی مدیر عامل سازمان تدارکات پزشکی هلال احمر در مرداد ماه ۱۳۹۷ اعلام کرد که پرونده قضایی یاسین رامین «ارتباطی به موضوع شیر خشک ندارد.»
یک منبع آگاه از پرونده یاسین رامین نیز به صدای آمریکا گفت که پرونده قضایی یاسین رامین چهار مورد اتهامی دارد و مربوط به یکی از شرکتهای زیر مجموعه هلال احمر با نام «رشد» است که با مدیریت یاسین رامین در آلمان فعالیت میکرد. این شرکت به صورت «پوششی» برای واردات تجهیزات و دور زدن تحریمها تاسیس شده بود.
بنا به اطلاعات این منبع آگاه، قطع همکاری این شرکت با هلال احمر ایران باعث ادعای خسارت و تشکیل پرونده با اتهاماتی نظیر «خیانت در امانت» برای آقای رامین شده است.