لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۱۴ مهر ۱۴۰۳ ایران ۱۳:۲۴

طالبان برای بدرفتاری با زنان و دختران با تهدید دیوان بین‌المللی دادگستری روبرو است


از زمان روی کار آمدن طالبان در اففانستان محدودیت‌ها علیه زنان شدت بیشتری گرفته است.
از زمان روی کار آمدن طالبان در اففانستان محدودیت‌ها علیه زنان شدت بیشتری گرفته است.

بیش از ۲۰ کشور در حاشیه نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد در نیویورک، با صدور بیانیه‌ای از اقدامات قانونی چهار کشور علیه افغانستان به دلیل «نقض آشکار، سیستماتیک و مداوم» کنوانسیون منع تبعیض علیه زنان حمایت کرده‌اند.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، حکومت طالبان به خاطر نقض حقوق زنان و دختران افغانستان با یک اقدام حقوقی چندملیتی از سوی استرالیا، کانادا، آلمان و هلند رو‌به‌رو است؛ اقدامی که می‌تواند مقامات طالبان را به دلیل رفتارهای «تحقیرآمیز» با زنان و دختران و سلب حقوق انسانی آنان، به دیوان بین‌المللی دادگستری ارجاع دهد.

نمایندگان کشورهای استرالیا، کانادا، آلمان و هلند در سازمان ملل روز پنجشنبه پنجم مهر در نیویورک اعلام کردند که این روند را آغاز کرده‌اند که می‌تواند به دیوان بین‌المللی دادگستری ختم شود.

احکام دیوان دادگستری بین‌المللی از نظر قانونی لازم الاجرا هستند، اما این دادگاه فاقد ساز و کار اجرایی است.

پنی وانگ، وزیر خارجه استرالیا، در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل به خبرنگاران گفت: «طالبان تحقیر خود را نسبت به حقوق بشر و آزادی‌های اساسی زنان و دختران نشان داده‌اند. رفتار طالبان یک کارزار ظلم مداوم و سیستماتیک به زنان است.»

او افزود که استرالیا، کانادا، آلمان و هلند قصد دارند استدلال کنند که افغانستان، یکی از اعضای کنوانسیون رفع همه اشکال تبعیض علیه زنان، مفاد این کنوانسیون را زیر پا می‌گذارد.

پنی وانگ از حکومت طالبان خواست تا در مذاکرات که در کنوانسیون پیش بینی شده است، شرکت کند.

این کنوانسیون تاکید می‌کند که در صورت شکست مذاکرات، هر یک از طرفین اختلاف می‌تواند درخواست داوری کند.

اگر کشورهای درگیر نتوانند ظرف شش ماه در مورد ساز و کار داوری به توافق برسند، هر یک از طرفین می تواند اختلاف را به دیوان بین‌المللی دادگستری ارجاع دهد.

مقامات طالبان از زمان بازگشت به قدرت در افغانستان مرداد ۱۴۰۰ و پس از خروج نیروهای تحت رهبری آمریکا از آن کشور، قوانین اسلامی را با سخت‌گیری هر چه بیشتر در کشور به اجرا گذاشتند.

زنان و دختران بیشترین محدودیت‌ها از جمله ممنوعیت ورود به پارک‌های عمومی، دانشگاه‌ها و آواز خواندن در مکان‌های عمومی را متحمل شده‌اند.

سازمان ملل این محدودیت‌ها را «آپارتاید جنسیتی» خوانده است.

مریل استریپ، هنرپیشه آمریکایی روز دوشنبه دوم مهر در نشست مجمع عمومی سازمان ملل خواستار پایان دادن به محدودیت‌ها برای زنان شد و گفت: «امروز در افغانستان یک سنجاب از یک دختر حقوق بیشتری دارد؛ چون حکومت طالبان پارک‌های عمومی را به روی زنان و دختران بسته است.»

XS
SM
MD
LG