لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۲ بهمن ۱۴۰۳ ایران ۰۵:۰۱

چرا روسيه با تحريم رژيم بشار اسد مخالف است؟


چرا روسيه با تحريم رژيم بشار اسد مخالف است؟
چرا روسيه با تحريم رژيم بشار اسد مخالف است؟

در حالی که دولت بشار اسد به سرکوب تظاهرات ضددولتی ادامه می دهد و تاکنون ۵۴٠٠ نفر در اين سرکوب ها کشته شده اند، روسيه تنها کشوری است که از رييس جمهوری سوريه دفاع می کند.

سرکوب در سوريه همچنان ادامه دارد و ماموريت ناظران اتحاديه عرب با موفقيت همراه نبوده است. ولی روسيه مخالف تحريم عليه رژيم بشار اسد و دخالت نيروهای خارجی در آن کشور است.

سرگئی لاوروف، وزير امور خارجه روسيه، می گويد: برای ما خط قرمز به وضوح کشيده شده است، ما از تحريم حمايت نمی کنيم.

وزير امور خارجه روسيه می گويد کشورش با استفاده از حق وتو در شورای امنيت سازمان ملل متحد حکم سازمان ملل را برای استفاده از نيروهای خارجی در سوريه، وتو می کند. روسيه، ارتش و پليس سوريه را کاملا مسبب خشونت ها نمی داند بلکه اپوزيسيون سوريه را نيز مقصر می خواند.

بعضی معتقدند بشار اسد در کرملين يک متحد دارد؛ هفته گذشته يک ناو هواپيمابر روسيه در يک پايگاه دريايی روسيه در سوريه، لنگر انداخت؛ دو روز پس از آن يک کشتی باربری سوريه ۶۰ تن اسلحه و مهمات را به سوريه تحويل داد.

برخی تحليلگران می گويند، روسيه به دليل منافع خود از بشار اسد حمايت می کند.

پيوتر توپيچکانف، تحليلگر نظامی، می گويد: پس از تغيير قدرت در مصر، عراق و ليبی، روسيه قراردادهای بسياری را از دست داده است، از جمله قرارداد فروش اسلحه.

يوگنی ساتانوسکی، رييس انستيتوی مطالعات خاور ميانه، که مانند بسياری از شهروندان روسيه به انقلاب با شک و ترديد می نگرد، می گويد: به نظر روسيه نابودی اين رژيم به معنای دموکراسی و ثبات نيست. بلکه جنگ داخلی خواهد بود و ميليون ها پناهنده. صدها هزار نفر کشته خواهند شد و مرگ جامعه مسيحی سوريه، که برای کليسای ارتودوکس روسيه، اهميت بسياری دارد.

اما پيوتر توپيچکانف، هراس روسيه از تغيير رژيم سوريه را ناشی از ضعف کرملين می خواند و در توضيح نظر خود می گويد: درآغاز بهار عرب يک کميسيون داخلی دولتی ايجاد شد تا تاثير تغيير رژيم را در اوضاع داخلی روسيه بررسی کند. پس اين فقط يک ترس است. ترس عميقی در مسکو و سياستمداران.

از سوی ديگر پيشاپيش انتخابات رياست جمهوری روسيه در ۱۴ اسفند، آن کشور خود نيز صحنه تظاهرات است، و شمار اندکی انتظار دارند در چنين زمانی، کرملين به بهار عرب، علاقه نشان دهد.

***

در همين حال نيروهای امنيتی سوريه، روز شنبه با توقيف يک قايق ماهی گيری در مرز آبی مشترک لبنان و سوريه، يک ماهيگير لبنانی را به قتل رساندند و دو نفر ديگر را با خود بردند.

يک خانواده لبنانی ادعا می کند، نيروهای امنيتی سوريه يکی از اعضای اين خانواده را در مرز آبی مشترک دو کشور به قتل رسانده و دو نفر از دوستان وی را مجروح کرده اند.

مرز آبی ميان لبنان و سوريه که به عنوان محدوده حمل کالاهای قاچاق شناخته می شود، از ۱۰ ماه پيش به اين طرف، يعنی از زمان شروع ناآراميهای سوريه، برای نيروهای امنيتی اين کشور يکی از نقاط بسيار حساس به شمار می رود.

ساکنان شهر بندری «عريضه» در شمال لبنان می گويند، روز شنبه بعد از شنيدن صدای تير، يک قايق سوری را ديده اند که يک قايق ماهيگيری لبنانی را بطرف شهر بندری طرطوس در سوريه، هدايت می کرد.

نيروهای امنيتی سوريه نيز اين خبر را تأييد کرده و بدون ذکر جزييات بيشتر با اشاره به تلفات احتمالی آن می گويند، سه نفر در قايق ماهيگيری بوده اند.

احمد حمد، شهروند لبنان، به خبرگزاری رويترز گزارش داده است که همسر او در جستجوی پسر ۱۶ شانزده ساله شان - ماهر حمد - به سوريه رفته و جسد او را در يک بيمارستان دولتی، پيدا کرده است.

احمد مدعی است، يک نفر ديگر مجروح شده و نفر سوم تحت بازجويی نيروهای امنيتی سوريه به سر می برد.

شاهدان عينی می گويند، دهها نفر از ساکنان و بستگان ماهيگيران با بستن مرز عريضه، به يک کاميون سوری حمله کردند و شيشه های آن را شکستند.

دولت سوريه از اين شکايت دارد که کشورهای مجاور هيچگونه اقدامی در زمينه جلوگيری از قاچاق اسلحه به عمل نمی آورند. دولت سوريه معتقد است اسلحه قاچاق برای استفاده اشرار و با هدف از بين بردن نظم کشور وارد سوريه می شود.

***

روز دوشنبه تلويزيون سوريه به نقل از مقامات دولت سوريه طرح اتحاديه عرب را برای کناره گيری بشار اسد و تنفيذ قدرت به معاون خود، رد کرد، و اين پيشنهاد را دخالت در امور داخلی سوريه خواند.

XS
SM
MD
LG