در حالی که فشارهای بين المللی بر دولت دمشق افزايش می يابد، مقام های سوری بار ديگر تاکيد کردند خلافکاران مسؤل ناآرامی های اخير در استان ادليب بوده اند.
روز دوشنبه مقام های وزارت امور خارجه سوريه و ارتش آن کشور تعدادی از روزنامه نگاران و ديپلمات های خارجی را به استان ادليب در نزديکی مرز ترکيه بردند تا از نزديک شاهد خسارات و تلفات ناشی از حمله دو هفته گذشته در شهر جسر الشغور باشند.
دولت دمشق می گويد خلافکاران مسؤل نا آرامی های دو هفته گذشته در اين منطقه بوده اند. مقام های سوری اظهار می کنند گروه های مسلح ۱۲۰ مامور امنيتی را در شهر جسر الشغور کشتند. گفته می شود اجساد سربازان کشته شده شناسايی شده و به خانواده هايشان تحويل داده خواهد شد. منابع مستقل صحت اظهارات مقام های سوری را تائيد نکرده اند. برخی از آوارگانی که به ترکيه فرار کرده اند می گويند در پی ادامه ناآرامی ها در استان ادليب، نيروهای امنيتی به تظاهرکنندگان پيوستند؛ برخی گفته اند سربازانی که از تيراندازی به سوی معترضان امتناع کردند توسط نيروهای دولتی کشته شدند.
رابرت فورد، سفير آمريکا در سوريه، نيز روز دوشنبه در ميان بازديدکنندگان از شهر جسر الشغور بود؛ اين بازديد در شرايطی صورت گرفت که شمار بيشتری از مردم منطقه به ترکيه فرار می کنند.
آوارگان سوری در ترکيه می گويند هم اکنون از ترس جانشان به سوريه بازنخواهند گشت. اين در حالی است که دولت دمشق تاکيد کرده است که آوارگان از امنيت برخوردار خواهند بود. طی دو هفته گذشته تقريبا يازده هزار نفر به ترکيه گريخته اند.
روز دوشنبه بشار اسد، رييس جمهوری سوريه، خواستار بازگشت آوارگان به کشورشان شد. آقای اسد طی سخنانی از گفتگو و اصلاحات سياسی در کشور سخن گفت اما تنها چند ساعت پس از اظهارات بشار اسد، ده ها سوری با پای پياده به ترکيه گريختند.
گروه های مخالف دولت برآورد می کنند از آغاز نا آرامی ها در ماه مارس، بيش از ۱۴۰۰ نفر توسط نيروهای دولتی سوريه به قتل رسيده و نزديک به ده هزار نفر دستگير شده اند.