وزارت دفاع سوریه اعلام کرد پدافند هوایی آن کشور روز پنجشنبه، ۲۰ اردیبهشت، موشکهای اسرائیلی را که از بلندیهای جولان به سمت حومه دمشق، پایتخت، شلیک شده بود سرنگون کرده است.
همزمان برخی منابع خبری میگویند اسرائیل «مرکز فرماندهی دفتر رسانهای و فرهنگی جنبش مقاومت اسلامی نجبا» را در جنوب دمشق هدف قرار داده است. گروه مقاومت اسلامی عراق از چند زیرگروه، از جمله «کتائب حزبالله» و «جنبش نجبا»، تشکیل شده که مورد حمایت جمهوری اسلامی ایران است.
به گزارش رویترز، اسرائیل که سالهاست مواضع مرتبط با حکومت ایران در سوریه را هدف قرار میدهد پس از حمله ۱۵ مهر سال گذشته شبهنظامیان حماس، حملات خود را افزایش داده است.
وزارت دفاع سوریه روز پنجشنبه، ۱۳ اردیبهشت، در بیانیهای اعلام کرد که ۸ نظامی این کشور در پی حمله هوایی اسرائیل به حومه دمشق زخمی شدند. اسرائیل مسئولیت این حمله را بر عهده نگرفت.
وزارت دفاع سوریه در بیانیه خود گفت که حمله اسرائیل از بلندیهای جولان به سمت «یکی از سایتهای نزدیک دمشق» خسارات مادی نیز وارد کرده است اما توضیح بیشتری در این مورد نداد.
اسرائیل در سیزدهم فروردین محوطه سفارت جمهوری اسلامی در دمشق را هدف قرار داد که منجر به کشته شدن یک فرمانده ارشد سپاه پاسداران و شماری از افسران نظامی شد و برای اولین بار حملات مستقیم متقابل حکومت ایران و اسرائیل را در پی داشت.
جمهوری اسلامی در روزهای ۲۵ و ۲۶ فروردین، با سیصد موشک و پهپاد به اسرائیل حمله کرد که بیش از ۹۰ درصد از آنها توسط دفاع هوایی اسرائیل و کمک ایالات متحده و اردن سرنگون شدند. اسرائیل در واکنش سامانه دفاع هوایی اصفهان را منهدم کرد. وزیر راه و ترابری اسرائیل اولین مقام رسمی این کشور بود که علناً مسئولیت کشورش در این حمله را تایید کرد.
گزارشهای خبری حاکی از ان است که حملات به مواضع مرتبط با جمهوری اسلامی در سوریه تهران را وادار کرده است نیروهایش را از مناطقی در سوریه خارج کند.
خبرگزاری فرانسه روز چهارشنبه پنجم اردیبهشت به نقل از یک منبع نزدیک به حزبالله لبنان و دیدبان حقوق بشر سوریه گزارش داد جمهوری اسلامی که در طول بیش از یک دهه جنگ داخلی در سوریه از نیروهای دولت بشار اسد حمایت نظامی کرده است، به دنبال حملاتی که فرماندهان سپاه را در ماههای اخیر هدف قرار دادهاند، «نیروهای خود را از جنوب سوریه، از جمله استانهای قنیطره و درعا، که در مجاورت بلندیهای جولان قرار دارد، خارج کرده است.»
این منابع در عین حال میگویند که حضور نظامی جمهوری اسلامی در دیگر نقاط سوریه همچنان ادامه دارد.
حزب الله لبنان و جمهوری اسلامی از زمان آغاز جنگ داخلی در سوریه در حدود ۱۳ سال قبل، برای حمایت از حکومت بشار اسد وارد سوریه شدند.