فعالان حقوق بشر در سوریه می گویند نیروهای دولتی برای ششمین روز متوالی حمله به شهر حمص را ادامه داده اند و دست کم ۶۰ تن را کشته اند. در همین حال قدرتهای جهانی در تلاش هستند به سرکوب رو به گسترش مخالفان پایان دهند.
گلوله باران حمص در سحرگاه پنجشنبه آغاز شد و مناطق باباامر، خالدیه و دیگر نواحی سنی نشین را - که ارتش شورشی سوریه آزاد از آنها حفاظت می کند- هدف گرفت.
به گزارش فعالان سوری، از روز شنبه تا کنون صدها تن در حمص کشته شده اند. ارقام تلفات نمی تواند مستقلا تایید شود زیرا سوریه از انتشار گزارشهای مستقل جلوگیری می کند. گزارش می رسد چندین محله بدون آب و برق هستند و موجودی کالاهای اساسی رو به اتمام است.
یکی از فعالان در حمص به صدای امریکا گفت: حملات دولت بی وقفه ادامه دارد و حتی راه رفتن در یک بلوک می تواند مرگبار باشد. او در تشریح حملات گفت: «روز به روز بدتر می شود، شمار کشته شدگان و زخمیها بالا می رود و ساختمانهای بیشتری ویران می شوند.» او گفت مجروحین بیمارستانها را پر کرده اند.
روز پنجشنبه گزارشهایی نیز از ادامه خشونت در «زبدنی» و درعا منتشر شد. و در حالی که شمار کشته شدگان در دو طرف افزایش می یابد، شکاف مذهبی در کشور گسترده تر می شود. اعضای اقلیت شیعه علوی بشار اسد نیروهای طرفدار دولت را رهبری می کنند. مقامات سوریه کسانی را که تروریست می نامند مسئول قیام می دانند ومی گویند آنها در چندین حمله در روزهای اخیر از جمله انفجار یک بمب اتومبیلی در حمص دست داشتند.
بان کی مون دبیرکل سازمان ملل متحد روز چهارشنبه گفت او اعزام یک تیم سازمان ملل متحد و اتحادیه عرب را به سوریه برای نظارت بر خشونت بررسی خواهد کرد.
بان قصد دارد در روزهای آینده با اعضای شورای امنیت درباره جزییات ماموریت پیشنهادی رایزنی کند. او همچنین گفت نبیل العربی دبیر کل اتحادیه عرب اطلاع داد که اتحادیه قصد دارد ناظران خود را به سوریه باز گرداند.
بشار اسد رییس جمهوری سوریه قول داده است فاروق الشرع معاون خود را برای سرپرستی مذاکرات با مخالفان منصوب کند. اما گروههای مخالف گفت و گو با دولت را رد کرده اند.
آسوشیتدپرس به نقل از یک مقام ارشد اتحادیه عرب گزارش داد اتحادیه روز یکشنبه درباره شناسایی شورای ملی سوریه به عنوان نماینده مشروع کشور و دادن اجازه گشودن دفاتری در پایتختهای عربی بحث خواهد کرد.
در این میان، آلمان روز پنجشنبه گفت ۴ دیپلمات سوری را اخراج می کند. این اقدام پس از آن صورت می گیرد که مقامات امنیتی دو مرد مظنون به جاسوسی علیه گروههای مخالفان سوریه در آلمان را دستگیر کردند.
وزارت امور خارجه آلمان در بیانیه ای گفت پس از دستگیریها در روز سه شنبه، سفیر سوریه فراخوانده شد و به او گوشزد شد که چنین رفتاری در آلمان تحمل نخواهد شد. مظنونین یک سوری و یک شهروند لبنانی تبار هستند.
چین، که به همراه روسیه قطعنامه شورای امنیت در مورد سوریه را وتو کرد، در پی دیدار یک هیات از مخالفان سوریه از این کشور، روز پنجشنبه گفت می خواهد تماس و ارتباط با گروههای مخالف را حفظ کند.
ترکیه می گوید آماده است میزبانی یک کنفرانس بین المللی را برای حمایت از مردم سوریه را در منطقه بر عهده بگیرد. احمد داوود اوغلو وزیر امور خارجه ترکیه برای ملاقات با رهبران کنگره و هیلاری کلینتون و گفت و گوهایی که احتمال می رود بر سوریه متمرکز باشد به واشنگتن آمده است.