لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۸ آذر ۱۴۰۳ ایران ۱۳:۴۷

ویرانی و غارت آثار تاریخی سوریه را تهدید می کند


ویرانی و غارت آثار تاریخی سوریه را تهدید می کند
ویرانی و غارت آثار تاریخی سوریه را تهدید می کند

درگیریهای سوریه علاوه بر مردم شهرها و روستاها، آثار باستانی سوریه را نیز به نابودی کشانده است.

غارت مکانهای تاریخی سوریه خاطره دوران پس از سقوط صدام در عراق و حسنی مبارک در مصر را زنده می کند.

سازمان ملل متحد تعداد کشته شدگان ناشی از درگیریهای میان مخالفان رژیم بشار اسد و نیروهای دولتی را، در ۱۳ ماهی که از آغاز این شورشها می گذرد، بیش از ۹ هزار نفر اعلام کرده است.

روز سه شنبه نیز با بمباران یک دهکده توسط نیروهای دولتی سوریه ده نفر، که دو تن از آنان کودک بودند، کشته شدند. این در حالی بود که به گفته فعالان سوری ساکنان دهکده وحشت زده در جست و جوی پناهگاه پا به فرار گذاشته بودند.

اما تلفات جانی تنها خسارتهای جبران ناپذیری نیست که در نتیجه این درگیری ها کشور و مردم سوریه را تهدید می کند.

بمبارانهای نیروهای دولتی سوریه و هرج و مرج های ناشی از این درگیریها بسیاری از آثار باستانی این کشور را در خطر نابودی قرار داده است.

«دژ سلحشوران» (rak des Chevaliers ) یا «قلعة الحصن» یا «دژ کردان»، یکی از قلاع حفاظت شده بازمانده از روزگار جنگهای صلیبی است که حدود ۹۰۰ سال پیش صلاح الدین ایوبی، رهبر کرد مسلمانان نتوانست آن را فتح کند.

این دژ که مانند دیگر قلاع بازمانده از آن دوران بر فراز کوهی بلند قرار دارد و لارنس عربستان زیبایی اش را ستوده است، چون گوهری بر تارک آثار تاریخی و توریستی سوریه می درخشد و جزو میراث فرهنگی جهان دریونسکو به ثبت رسیده است.

اما اکنون، خبرگزاری آسوشیتد پرس از بیروت، از قربانی شدن این دژ تاریخی در گیر و دار هرج و مرجهای ناشی از شورشهای مخالفان رژیم سوریه و حملات نظامیان بشار اسد به آنان خبر می دهد.

بسام جاموس، مسئول «سازمان موزه ها و آثار تاریخی» در دمشق، به آسوشیتدپرس گفته است که اخیراً گروهی از مردان مسلح به این دژ حمله کرده و پس از بیرون راندن کارکنان آن دست به غارت این اثر تاریخی زده اند.

کارشناسان هشدار داده اند که شورشهای سوریه آثار باستانی غنی سوریه را در معرض خطر قرار داده است. برخی از مهمترین بناهای تاریخی این کشور به میدان نبرد میان نیروهای سوری و شورشیان تبدیل شده اند و برخی دیگر به صورت پایگاههای نظامی در آمده اند.

یکی از نمونه های فاحش از این دست، بمبارانی بود که در ماه مارس دیوارهای بنای تاریخی «قلعة المضیق»، دژ بازمانده از قرن دوازدهم میلادی را با خاک یکسان کرد.

آسوشیتد پرس می نویسد آنچه در سوریه می گذرد یادآور هرج و مرج پس ازسقوط صدام حسین در عراق و غارت موزه بزرگ بغداد در سال ۲۰۰۳ و نیز غارت چندین مکان باستانی پس از سرنگونی حسنی مبارک در مصر در سال گذشته است.

XS
SM
MD
LG