لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۰۰:۴۹

اتحادیه اروپا تحریم های جدیدی را علیه سوریه تصویب کرد


بشار اسد، رئیس جمهوری سوریه و همسرش اسما اسد روز یکشنبه رأی خود را در همه پرسی قانون اساسی، به صندوق انداختند.
بشار اسد، رئیس جمهوری سوریه و همسرش اسما اسد روز یکشنبه رأی خود را در همه پرسی قانون اساسی، به صندوق انداختند.

اتحادیه اروپا دور جدیدی از تحریم ها را علیه دولت بشار اسد در سوریه، تصویب کرد. تصویب تحریم های جدید علیه سوریه از سوی اروپا، روز دوشنبه و یک روز پس از کشته شدن ۳۰ نفر در جریان خشونت های گسترده در نقاط مختلف این کشور و ادامه سرکوب خشن مخالفان به دست نیروهای نظامی وابسته به دولت صورت گرفت.

وزیران خارجه اتحادیه اروپا تحریم هایی را علیه بانک مرکزی سوریه اعمال کردند و سرمایه های چندین مقام دولتی سوریه را مسدود کردند. اتحادیه اروپا پیشتر نیز حدود ۱۵۰ تن شهروندان و شرکت های سوری را در فهرست سیاه خود قرار داده بود.

خشونت های روز یکشنبه در سوریه در حالی صورت گرفت که دولت دمشق همه پرسی قانون اساسی را در این کشور برگزار می کرد، اقدامی که برخی از آن به عنوان گامی به سوی دمکراسی یاد کردند. خبرگزاری رویترز به نقل از محمد الشعار، وزیر کشور سوریه اعلام کرد که علی رغم تحریم همه پرسی از سوی مخالفان، حدود ۸۹ درصد از مردم سوریه، در رفراندوم روز یکشنبه به قانون اساسی جدیدی که بشار اسد پیشنهاد کرده است رأی مثبت داده و آن را تأیید کردند.

هدف اصلاحات قانون اساسی فرونشاندن خشم مردم معترضی است که در ۱۱ ماه اخیر علیه حاکمیت ۴۲ ساله خانواده اسد بر کشورشان به خیابان ها ریخته اند. معترضان و مخالفان بشار اسد و کشورهای قدرتمند غربی اصلاحات و همه پرسی در سوریه را اقدامی دروغین می دانند. تلویزیون سوریه گفته است بیش از ۵۷ درصد واجدان شرایط در همه پرسی روز یکشنبه شرکت کردند.

پس از اعلام نتیجه همه پرسی از سوی دولت سوریه مبنی بر این که رأی دهندگان به اتفاق آرا قانون اساسی را که بشار اسد آن را گامی به سوی دمکراسی می داند تأیید کرده اند، به گفته فعالان مخالف دولت ارتش سوریه ده تن از معترضان را در روز دوشنبه کشتند.

گروه نظارت بر حقوق بشر سوریه که در لندن مستقر است گفته است که اغلب این افراد در جریان خمپاره باران محله ای سنی نشین در مرکز حمص کشته شدند. حمص بیش از سه هفته است که هدف گلوله باران و خمپاره اندازی های نیروهای دولتی است. از روز یکشنبه تا کنون دست کم ۴۰ نفر در جریان ناآرامی های سرتاسر سوریه جان باخته اند. قانون اساسی جدید نظامی چند حزبی را در سوریه تشکیل می دهد. از سال ۱۹۶۳ تاکنون تنها حزب فعال در سوریه حزب بعث بوده است.

نیروهای اپوزیسیون می گویند تنها راه حل مورد قبولشان در مورد بحران سوریه، کناره گیری بشار اسد از قدرت است.

با آن که بسیاری از دولت های غربی برگزاری همه پرسی در سوریه را جدی نگرفته و آن را رد کرده اند، دو کشور روسیه و چین روز دوشنبه از آن استقبال کردند.

در جریان بحران سوریه طی ۱۱ ماه اخیر، پکن و مسکو از اقدام شورای امنیت سازمان ملل متحد علیه دولت بشار اسد جلوگیری کردند.

هیلاری کلینتون وزیر خارجه آمریکا اقدامات حمایتی پکن و مسکو از دولت بشار اسد را «شرم آور» خوانده است.

XS
SM
MD
LG