در تیراندازی نیروهای امنیتی سوریه بسوی تظاهر کنندگان دست کم ۱۹ تن کشته شده اند. مرگ ها روز جمعه، یک روز پس از آن روی داد که قدرت های غربی از بشار اسد رییس جمهوری خواستند بدلیل سرکوب مرگبار ناراضیان استعفا دهد.
گروه های طرفدار حقوق بشر می گویند اکثر مرگ ها روز جمعه در منطقه درعا اتفاق افتاد و با این حال بگفته آنها نیروهای امنیتی همچنین در مناطقی از جمله ناحیه یارد حومه دمشق و در حمص آتش گشودند و معترضین را کشتند.
روز جمعه هزاران معترض به خیابان ها در سراسر سوریه سرازیر شدند، و خواست خود را برای استعفای اسد تکرار کردند.
فشار بین المللی بر بشار اسد روز پنجشنبه و زمانی شدت گرفت که آمریکا، اتحادیه اروپا و چند قدت غربی دیگر از اسد خواستند کنار بروند.
روز پنجشنبه، باراک اوباما رییس جمهوری برای نخستین بار مستقیما از اسد خواست قدرت را ترک کند، و گفت پیشنهادی های او برای گفت و شنود با مخالفان و اصلاحات در حالی که مردم را بزندان می اندازد، شکنجه می دهد و قصابی می کند، «حرف های توخالی است».
اتحادیه اروپا، بریتانیا، فرانسه، آلمان و کانادا نیز از اسد خواستند کنار برود. کاترین آشتون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا گفت او مشروعیت خود را کاملا از دست داده است. آشتون یاد آور شد که اتحادیه اروپا برای گسترش تحریم ها خود علیه سوریه آماده می شود.
آقای اوباما همچنین تحریم های جدیدی را علیه دولت بشار اسد اعلام کرد، که دستور می دهد دارایی ها و سپرده های آن در آمریکا مسدود شود، شهروندان آمریکا را از کار یا سرمایه گذاری در سوریه ممنوع می سازد و واردات فراورده های نفتی از آن کشور را قدغن می کند.
بشار اسد علنا به پیشنهاد های خروج او واکنش نشان نداده است. با این حال، خبرگزاری دولتی روز جمعه یادآور شد که روسیه گفته است از درخواست های غرب برای استعفای رییس جمهوری پشتیبانی نمی کند.
روز جمعه همچنین خبرگزاری فرانسه گفت ترکیه بر این عقیده است که درخواست برای استعفای اسد هنوز بسیار زود است.
آمریکا دولت اسد را مسئول مرگ بیش از ۲ هزار تن از زمان آغاز اعتراضات علیه حکومت او در ماه مارس می داند.
در نیویورک، آمریکا و چهار عضو اتحادیه اروپا در شورای امنیت گفتند آنها تدوین پیش نویس وضع تحریم های سازمان ملل متحد علیه سوریه را آغاز خواهند کرد. اما ممکن است متقاعد ساختن دو عضو دیگر شورای، روسیه و چین، برای خودداری از وتوی چنین قطعنامه ای روندی طولانی و دشوار باشد.
سازمان ملل متحد همچنین اعلام کرد قصد دارد در این هفته هیاتی را برای ارزیابی وضعیت انسانی به سوریه بفرستد.
روز پنجشنبه دفتر حقوق بشر سازمان ملل متحد گفت نیروهای اسد به حملات گسترده و منظم علیه غیر نظامیان دست زده اند که ممکن است به منزله «جنایت علیه بشریت» باشد.
ناوی پیلای، کمیسر حقوق بشر، به شورای امنیت گفت پرونده سوریه باید به دادگاه جنایی بین المللی ارجاع شود.
اما بشار جعفری، سفیر سوریه در سازمان ملل متحد، واشنگتن و دیگر اعضای شورای امنیت را به آنچه آنرا یک «جنگ دیپلماتیک و انسانی» علیه کشورش نامید متهم کرد.