لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۸ آذر ۱۴۰۳ ایران ۱۰:۰۹

چرا رئیس جمهوری سوئیس امیدوار است بین کره شمالی و غرب میانجیگری کند


دوریس لیوتار رئیس جمهوری کنفدراسیون سویس در کنار رئیس جمهوری چین.
دوریس لیوتار رئیس جمهوری کنفدراسیون سویس در کنار رئیس جمهوری چین.

دوریس لیوتار رئیس جمهوری کنفدراسیون سویس اعلام کرد کشور او آمادگی دارد برای حل بحران موشکی و اتمی کره شمالی نقش میانجیگری را بر عهده بگیرد.

خانم لیوتاربا اشاره به بیطرفی کشورش و نیز دیپلماسی پر اعتبار سویس گفت کشور او و یا سوئد با توجه به سابقه شان می توانند میزبان گفتگوها در سطح وزیران باشند و البته آمریکا و چین هم باید در این زمنیه قبول مسئولیت کنند.

رئیس جمهوری سویس با اشاره به اینکه توئیتر برای حل بحران کفایت نمی کند، در مورد نشان دادن واکنش بیش از حد در بحران جاری شبه جزیره هشدار داد و گفت تحریم ها نمی توانند رهبر کره شمالی را به دست برداشتن از جنگ افزارهای اتمی باز دارند، هرچند مردم کشورش با مشکلاتی رو به رو هستند.

در حال حاضر سوئیس نمایندگی منافع آمریکا در کشورهائی نظیر ایران و کوبا را برعهده دارد و او امیدوار است به خاطر یک حسن دیگر، رهبر کره شمالی نیز وساطت او را بپذیرد.

کیم جونگ اون رهبر کره شمالی زمانی در سوئیس درس خواند. رهبر کره شمالی با اسم جعلی در شهر برن در سویس تحصیل می کرده است.

هم اکنون سربازان سوئیس در خط مرزی مابین دو کره بر آتش بس نظارت دارند.

رئیس جمهوری سویس گفت اکنون زمان زمان گفتگو است و سویس آماده است مکان مناسب برای گفتگوها را در اختیار طرف های مذاکره قرار دهد.

در سال ۱۹۹۴ دولت بیل کلینتون پس از گفتگوهای طولانی با کره شمالی به توافق رسید که به آن کشور دو رآکتور آب سبک بدهد؛ در ازای آن، پیونگ یانگ از دنبال کردن برنامه تسلیحات هسته ای دست بردارد.

پیونگ یانگ مخفیانه به برنامه تسلیحاتی ادامه داد و نخستین آزمایش های هسته ا ی کره شمالی در زمان پدر کیم جونگ اون انجام شد.

https://gdb.voanews.com/DB8B35EC-8161-4D0C-8176-61890B65E8A4.gif

XS
SM
MD
LG