لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۱۶:۱۱

آمریکا تا ۱۰ میلیون دلار برای کسب اطلاعات در مورد دخالت خارجی در انتخابات پاداش می‌دهد


وزارت امور خارجه آمریکا اعلام کرد به افرادی که اطلاعاتی در مورد دخالت خارجی در انتخابات آمریکا ارائه دهند، تا مبلغ ۱۰ میلیون دلار پاداش می‌دهد.

به گزارش «پولیتیکو»، مقامات این وزارتخانه در بیانیه‌ای هدف از برنامه «پاداش برای عدالت» را جمع آوری اطلاعاتی دانستند که منجر به شناسایی یا مکان هر شخص یا نهاد خارجی شود که «آگاهانه» در انتخابات دخالت کرده یا «در حال دخالت» در انتخابات است.

به گفته مقامات وزارت خارجه آمریکا، این شامل اقدامات مخفیانه، متقلبانه، فریبکارانه یا غیرقانونی است که با هدفی خاص برای تأثیرگذاری روی رأی‌دهندگان و همچنین تضعیف اعتماد عمومی به فرآیندها و نهادهای انتخاباتی انجام می‌شود.

در بهمن‌ماه سال ۱۴۰۰ نیز وزارت امور خارجه آمریکا با اعلام یک پاداش ده میلیون دلاری اعلام کرد که به دنبال اطلاعاتی در مورد دو عامل سایبری حکومت جمهوری اسلامی ایران است که تلاش داشتند در انتخابات ۲۰۲۰ آمریکا اعمال نفوذ کنند.

وزارت خارجه آمریکا گفت دو‌ نفر به نام‌های سید محمد حسین موسی کاظمی، و سجاد کاشیان از طریق شرکت سایبری ایمن‌نت پاسارگاد، در یک کارزار تحت حمایت حکومت ایران تلاش کردند در انتخابات ۲۰۲۰ ریاست جمهوری آمریکا اعمال نفوذ کنند.

اولین مورد مستند از مداخله خارجی در انتخابات در در سال ۱۹۶۸ و در جریان مبارزات انتخاباتی ریچارد نیکسون علیه رقیب دموکرات او، هیوبرت هامفری اتفاق افتاد.

به گزارش پولیتیکو، یک دهه بعد، مورد دیگری از دخالت خارجی در انتخابات رخ داد که مربوط به ایران بود. در سال ۱۹۷۹، شایعه شده بود که مدیر ستاد انتخاباتی رونالد ریگان، نامزد جمهوری خواه انتخابات، با ایرانی ها تبانی کرده است تا آزادی گروگان ها را تا پایان انتخابات به تعویق بیندازند چرا که ممکن بودبه نفع رئیس‌جمهور وقت جیمی کارتر تمام می‌شد. بلافاصله پس از ادای سوگند ریگان، گروگان‌های آمریکایی آزاد شدند.

بر اساس این گزارش، تازه‌ترین نمونه مداخله خارجی در انتخابات در سال ۲۰۱۶ رخ داد؛ زمانی که دولت روسیه با هدف کمک به دونالد ترامپ برای شکست هیلاری کلینتون، نامزد دموکرات‌ها، در انتخابات ریاست جمهوری مداخله کرد. آقای ترامپ ادعاهای مربوط به دخالت روسیه را «فریب» توصیف کرد، اما گزارش ۱۵۸ صفحه‌ای کمیته اطلاعات سنا نشان داد که کرملین از نامزد جمهوری‌خواهان حمایت می‌کرد.

برنامه «پاداش برای عدالت» از آغاز کار خود در سال ۱۹۸۴، بیش از ۲۵۰ میلیون دلار به بیش از ۱۲۵ نفر اعطاء کرده است.

XS
SM
MD
LG