لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۶ دی ۱۴۰۳ ایران ۰۴:۱۳

دانشگاه استنفورد


دانشگاه استنفورد Stanford University واقع در قلب منطقه معروف به دره سیلیکون در کالیفرنیا، یکی از دانشگاههای پیشتاز در زمینه آموزش و پژوهش در جهان است.

بنا بر اطلاعات نامه سال ۲۰۱۴ (۱۳۹۳) دانشگاه استنفورد، اعضای هیأت علمی این دانشگاه را ۲،۰۴۳ استاد با درجه پروفسور تشکیل می دهند که از آن میان ۲۲ نفر برنده جایزه نوبل، ۱۵۸ نفر عضو آکادمی ملی علوم، و ۲۷۷ نفر عضو آکادمی علوم و هنرهای آمریکا هستند.

دپارتمان های آموزشی دانشگاه استنفورد در هفت دانشکده سازماندهی شده اند که در حدود ۷،۰۰۰ دانشجوی دوره کارشناسی و ۸،۹۰۰ دانشجوی مقاطع بالاتر در آن ها مشغول به تحصیل هستند. این دانشکده ها عبارتند از:حقوق، پزشکی، علوم و علوم انسانی، آموزش، علوم زمین، مهندسی و بازرگانی.

از زمان احداث دانشگاه استنفورد در سال ۱۸۹۱ (۱۲۷۰ خورشیدی) این دانشگاه تلاش خود را وقف یافتن راه حل برای چالش های بزرگ، و آماده کردن دانشجویان برای رهبری در دنیای پیچیده امروز کرده است.

دانش آموختگان دانشگاه استنفورد به تأسیس ۳۹،۹۰۰ شرکت کمک کرده اند که از آن میان می توان به نایکی، هیولت-پاکارد، چارلز شواب، گوگل، یاهو، اینستاگرام، شرکت سیسکو، ای بِی، و شرکت گرافیک سیلیکون اشاره کرد. درآمد سالیانه این شرکت ها رویهم به ۲.۷ تریلیون دلار می رسد.

ارزش موقوفه مالی که هزینه های دانشگاه استنفورد از آن تأمین می شود به ۱۸.۷ میلیارد دلار می رسد.

برنامه مطالعات ایرانی حمید و کریستینا مقدم

در وبسایت برنامه مطالعات ایرانی حمید و کریستینا مقدم نوشته شده که این برنامه بر مطالعات میان رشته ای تمدن ایران تأکید دارد. این برنامه در هر سال تحصیلی، دوره های کارشناسی در رشته های مربوط به ایران مانند زبان، ادبیات، اقتصاد، و علوم سیاسی ارائه می کند. در کنار این دوره ها، برنامه های بسیار متنوعی شامل کنفرانس، سمپوزیوم، میزگرد، سخنرانی و نمایش برای اساتید، دانشجویان و عموم مردم برگزار می شود.

عباس میلانی، مدیر برنامه مطالعات ایرانی حمید و کریستینا مقدم

پروفسور عباس میلانی، مدیریت برنامه مطالعات ایرانی حمید و کریستینا مقدم را برعهده دارد. وی همچنین یکی از مدیران پروژه دموکراسی ایران، و پژوهشگر دوره فوق دکتری در انستیتو هوور دانشگاه استنفورد است.

رشته تخصصی دکتر میلانی روابط ایران و آمریکا، و مسائل فرهنگی، سیاسی و امنیتی ایران است. از میان تألیفات وی می توان به تجدد و تجدد ستیزی در ایران، انتشارات گوردون - ۱۹۹۸ (۱۳۷۷)؛ معمای هویدا، انتشارات میج - ۲۰۰۰ (۱۳۷۹)؛ خرد گمشده – بازاندیشی مدرنیته در ایران، انتشارات میج - ۲۰۰۰ (۱۳۷۹)؛ اسطوره شیطان بزرگ، انتشارات مؤسسه هوور – ۲۰۱۰ (۱۳۸۹)؛ ایرانیان نامدار، انتشارات دانشگاه سیراکیوز- ۲۰۰۸ (۱۳۸۷)؛ و کتاب نگاهی به شاه ۲۰۱۱ (۱۳۹۰) اشاره کرد که چندتا از آنها توسط دکتر میلانی به فارسی هم برگردانده شده است. وی کتاب ها و مقالات متعددی هم به فارسی و انگیسی ترجمه کرده است. آثار و تألیفات پروفسور میلانی در ژورنال ها، روزنامه ها و مجلات مختلفی چاپ شده از جمله فصلنامه واشنگتن، دانشنامه ایرانیکا، ژورنال خاورمیانه، و صفحه بررسی کتاب روزنامه نیویورک تایمز.

XS
SM
MD
LG